Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai deştept om de pe planetă dă de pământ cu Donald Trump: 'E un demagog'

time.com
donald trump

Fizicianul englez de renume mondial Stephen Hawking, care este consultat cu regularitate pentru a ajuta la explicarea fenomenelor misterioase ale universului, nu a găsit cuvinte când i s-a solicitat, marţi, să-şi spună opinia despre ascensiunea politică a lui Donald Trump, relatează site-ul cnnespanol.

 

"Nu pot", a spus Hawking, în cadrul unui program afiliat la CNN, Good Morning Britain. "El este un demagog care pare să apeleze la cel mai mic numitor comun", a apreciat fizicianul, conform Agerpres.

 

Echipa de campanie a lui Donald Trump, care şi-a asigurat nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie din Statele Unite, nu a răspuns imediat solicitării de a comenta această apreciere.

 

Stephen Hawking nu este prima figură publică din Marea Britanie care face comentarii critice la adresa candidatului republican.

 

Comentariile despre islam lansate de Donald Trump în cursul campaniei electorale - inclusiv afirmaţia potrivit căreia Marea Britanie are o "mare problemă musulmană" - au provocat o reacţie violentă în Regatul Unit. Premierul britanic, David Cameron, şi primarul Londrei, Sadiq Khan, se numără printre cei care au criticat aceste comentarii.

 

Stephen Hawking a abordat, de asemenea, subiectul Brexit, exprimându-şi speranţa ca britanicii să voteze în favoarea rămânerii ţării lor în Uniunea Europeană, în cadrul apropiatului referendum.

 

Potrivit fizicianului englez, britanicii trebuie să fie "parte a unui grup mai mare de naţiuni", atât pentru securitatea lor, cât şi pentru comerţul lor.

 

"Sunt două motive evidente pentru care trebuie să rămânem în Uniunea Europeană. Primul constă în aceea că promovează mobilitatea persoanelor. Studenţii pot veni aici din ţări ale UE pentru a studia, iar studenţii noştri pot merge la alte universităţi din UE", a argumentat Stephen Hawking.

 

În domeniul cercetării, acesta a subliniat importanţa "schimbului de persoane", care permite un transfer de abilităţi mai rapid şi aduce noi oameni cu idei diferite. "Fără acest schimb, ne-am izola pe plan cultural", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.