Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEL MAI GREȘIT obicei alimentar al românilor. Duce la apariția unoi boli cronice grave!

boli cronice

Două treimi dintre salariații români iau prânzul pe fugă sau, mai rau, nu-l iau deloc. Este concluza unui studiu recent potrivit căruia oamenii nu înțeleg care sunt beneficiile unei pauze pentru masa de la jumătatea zilei, ori nu se pot bucura de ea din cauza programului de la serviciu.

Medicii ne avertizează că acest obicei nesănătos poate conduce în timp la apariția unor boli cronice precum gastrita, ulcerul sau diabetul. Vezi mai jos și care sunt efectele acestui obicei pe termen scurt.

Zahărul din sânge scade sub liminta normală

Zahărul este considerat combustibilul organismului, sursa de energie vitală. Dacă sărim peste o masă, nivelul zahărului din sânge scade sub limita normală, afectând performanța organismului. Atunci când renunți la micul dejun, prânz sau cină, îți privezi corpul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei sau a doua zi. Scăderea sub limita normală a zahărului din sânge poate duce la senzația de oboseală extremă și amețeli.

Metabolismul încetinește

Atunci când organismul nu-și mai primește energia de care are nevoie, el se restructurează pentru a conserva energia. Sărind peste o masă, metabolismul încetinește și încearcă să ajute organismul să fucționeze în parametri normali. Când mănânci din nou, corpul tău blochează fiecare aliment ingerat, motiv pentru care este foarte greu să pierzi în greutate... CONTINUAREA AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.