Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai important dosar ajunge în instanță: Vedetele din rechizitoriul ayahuasca se pregătesc de ȘOCUL PUBLIC

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Ancheta în dosarul „Ayahuasca” se apropie de final, scrie Monitorul Justiției. Surse judiciare au arătat că rechizitoriul este aproape gata şi, săptămâna viitoare, inculpaţii vor fi trimişi în faţa instanţei.

Conform surselor citate de Monitorul Justiției, Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa Vanesa Youness şi cetăţeanul britanic Lishman Thomas Ivor Mowbray vor ajunge în faţa judecătorilor pentru a răspunde pentru mai multe infracţiuni.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Este vorba de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie a unui imobil şi introducere de droguri pe teritoriul României.

Cei trei inculpaţi au fost arestaţi după ce BCCO şi anchetatorii DIICOT au descoperit că la clinica privată a Vanessei Youness. Aceasta, împreună cu concubinul ei, Gelu Oltean şi un englez organizau reuniuni pentru care percepeau bani şi sub pretextul unor practici şamanice, „pacienţii” consumau ayahuasca, o băutură ce conţine drogul DMT, trecut pe lista substanţelor interzise în România.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Acest drog a fost identificat în urma analizelor amănunţite realizate la Laboratorul de Criminalistă al Poliţiei Capitalei, unde s-a stabilit că atât cantitatea de frunze, cât şi lichidul descoperite la faţa locului, conţineau DMT, drogul interzis, mai scrie Monitorul Justiției.

De asemenea, sursele au precizat pentru Monitorul Justiţiei că din acest dosar a fost făcută şi o disjungere privind filiera, modul în care au ajuns în ţară cantităţile de frunze cu ayahuasca din care se realize băutura ce le era administrată clienţilor clinicii la reuniunile şamanice. Niciunul dintre aceşti clienţi-consumatori nu va fi trimis în judecată, aceştia având calitatea de martori.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

Din informaţiile existente până acum, în vizor există mai multe persoane din ţară şi din străinătate, implicate în reţeaua de transport şi distribuţie, prin firmă de curierat din Olanda.

Fostul şef al DIPI, Gelu Oltean, a fost reţinut de DIICOT şi apoi arestat preventiv de Tribunalul Braşov, alături de concubina sa Vanessa Youness, şi de britanicul Thomas Lishman care se afla în România pe post de şaman. Ei sunt acuzaţi că ar fi organizat reuniuni unde se consuma ayahuasca, într-o clinică de lângă Bucureşti.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

La aceste reuniuni, se consuma o băutură făcută din ayahuasca, aceasta conţinând DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc interzis în România, mai scrie Monitorul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.