Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare aeroport din Moscova va fi rebotezat - Aeroportul Şeremetievo se va numi Puşkin

makalius.lt
aeroport

Principalul aeroport din Moscova, Şeremetievo, se va numi şi Puşkin (1799-1837), poet şi scriitor rus, potrivit rezultatelor unui vot organizat în întreaga Rusie şi ale cărui rezultate au fost făcute publice marţi, relatează AFP preluată de Agerpres.

Consultarea a avut drept obiectiv redenumirea mai multor zeci de aeroporturi din oraşele ruseşti. Rezultatele au fost anunţate marţi seară la televiziunea publică.

"Susţinem această decizie", a declarat pentru AFP Ana Zaharenkova, purtătoare de cuvânt a aeroportului Şeremetievo, al cărui nume datează din epoca sovietică şi care deserveşte numeroase destinaţii internaţionale.

Schimbarea urmează a fi înregistrată ulterior de autorităţi. Noua denumire a aeroportului nu va avea niciun efect asupra comunicaţiilor cu echipajele avioanelor, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt.

Tot potrivit votului organizat în întreaga Rusie, un alt aeroport moscovit, Domodiedovo (linii internaţionale şi interne), va purta numele omului de ştiinţă rus din secolul al XVIII-lea, Mihail Lomonosov.

Aeroportul Iujno-Sahalinsk, de pe insula Sahalin, din Extremul Orient rus, va primi numele scriitorului Anton Cehov (1860-1904), care a publicat o anchetă privind populaţiile mutate în aceste locuri îndepărtate de puterea ţaristă.

Aeroportul din Murmansk, în nord-vestul Rusiei, va purta numele lui Nicolae al II-lea, ultimul ţar rus, executat împreună cu familia sa de către bolşevici în 1918.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.