Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare animal de pe Pământ a eșuat pe o plajă: nimeni nu știe exact ce i-a provocat decesul

balena albastra

O balenă albastră, mamifer considerat cel mai mare animal de pe Pământ, a eşuat pe o plajă de pe insula Chiloé, în sudul statului Chile, după ce a murit în mare, au anunţat, duminică, autorităţile locale, potrivit AFP, informează News.ro.

Locuitorii din Puerto Elvira au semnalat descoperirea acestui cetaceu gigantic pe o mică plajă din arhipelag, în după-amiaza zilei de sâmbătă.

Trimişi la faţa locului, reprezentanţii serviciului naţional de pescuit din Chile (Sernapesca) au confirmat pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter) că este vorba într-adevăr de "un cetaceu mare din familia Balenopteridae". "Am ajutat la identificarea specimenului, iar dovezile preliminare sugerează că este vorba de o balenă albastră", a adăugat Sernapesca.

Directorul său regional Cristian Hudson, citat de presa locală, a declarat că "având în vedere starea sa, balena trebuie să fi murit în mare cu ceva timp în urmă şi a plutit în derivă în această stare".

Se suspectează că e mâna omului

Asociaţiile de protecţie a mediului au subliniat faptul că zona este foarte aglomerată cu bărci din industria acvaculturii şi că există un trafic maritim intens. Acestea au solicitat o anchetă pentru a stabili dacă animalul a fost victima unei coliziuni.

Potrivit Centrului de conservare a cetaceelor din Chile (CCC), familia Balenopteridae (sau rorqual) este foarte diversă, incluzând mai multe specii care variază de la aproximativ nouă metri pentru balena Minke până la 30 de metri pentru balena albastră, care este astfel considerată a fi cel mai mare animal de pe Pământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.