Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare carnaval de street food din Europa de Est va fi timp de 4 zile în București

City of Duluth
food truck

Pentru prima dată la noi în țară, românii vor asista la o paradă a “food truck-urilor”. Foarte populare mai ales în America, aceste parade ale mașinilor în care se face și se vinde mâncare, încep să ocupe tot mai mult teren și în România. Parada food truck-urilor va avea loc pe străzile Bucureștiului, în data de 5 septembrie, și va fi un preambul la Bucharest Street Food Carnival, cel mai mare carnaval de street food din Europa de Est.

Marți, 5 septembrie, fix la ora 11,00, în parcarea Carrefour Băneasa se va da startul primei parade a food truck- urilor de la noi din țară. Mașini care poartă cu ele mirosul de clătite, hamburgeri, hot dogs,  înghețată sau limonadă, se vor plimba pe străzile Bucureștiului în cea mai colorată și aromată călătorie culinară care s-a văzut vreodată la noi.

S-au înscris deja la cursă în jur de 30 de food truck-uri.

Printre acestea - Meat Busters, care e revoluționat conceptul de sandwich prin metoda de carne gătită lent, afumată în cuptor de ceramică și apoi “odihnită” într-o chiflă, Nori Yakitori - primul food truck cu mâncare japoneză din România, Camionetta - pizzerie mobilă într-un Land Rover, Delicii pe Roți - un atelier de făcut waffle cu dulceață, ciocolată, cremă de brânză ori rucolla, într-o mașină de epocă, un Citroen Van din 1969, Duma’s Van, bucătărie mexicană pe patru roți, bazată pe ingrediente fără aditivi chimici alimentari.

În multe dintre camionete veți descoperi, la volan, sau pe locul din dreapta, cunoscuți chefi de la noi, câștigători ai marilor show-uri culinare televizate, proprietari de restaurante celebre din toată țara și promotori ai curentului street food în România.

Traseul este deja stabilit: Baneasa - Kiseleff - Piata Victoriei - Piata Romana - Unirii - Piata Constitutiei - Uranus - Mihalache - Expozitiei - Romexpo.

Odată ajunse la destinație, la Romexpo, camionetele își vor găsi un loc de parcare cât mai bun, iar bucătarii vor începe pregătirile pentru Bucharest Street Food Carnival, care va începe joi, 7 septembrie. Cel mai mare carnaval de street food din Europa de Est va fi, timp de 4 zile în București, un spectacol de arome și senzații de tot felul.

Conceptul de street food este relativ nou în țara noastră, dar devine tot mai cunoscut datorită inventivității de care dau dovadă proprietarii de food truck-uri, a mâncării de foarte bună calitate dar și a stilului de viață al românilor, în continuă schimbare.

Festivalurile street food sunt foarte populare mai ales în Statele Unite ale Americii. Acolo a avut loc și prima paradă a food truck urilor, în anul 2010, în Los Angeles. Iar în 2014, în Tampa, Florida, s-a înregistrat și cel mai mare record mondial în materie de paradă a camionetelor cu mâncare - peste 120 s-au înregistrat în cursă.

România devine astfel un punct important pe harta mondială a festivalurilor de street food.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.