Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare contractor militar german avertizează: 'Europa să nu se aștepte la asistență militară americană în caz de pericol'

Rheinmetall
Rheinmetall

Europa trebuie să renunțe la ideea că Statele Unite vor veni în mod necesar în ajutor în cazul unei amenințări militare la adresa sa, a declarat Armin Papperger, președintele consiliului de administrație al Rheinmetall AG (cel mai mare contractpr militar german), pentru Financial Times.

El a menționat că, în ultimele decenii, liderii europeni au considerat de la sine înțeles că Statele Unite vor veni să salveze continentul în cazul unei amenințări militare și a adăugat că acest lucru nu se va întâmpla.

Papperger a numit blocarea alocării de ajutor suplimentar pentru Ucraina de către congresmenii americani un semnal către Europa: Washingtonul "nu va mai plăti pentru asta". Potrivit acestuia, Statele Unite își concentrează acum forțele în regiunea Asia-Pacific și că, în cazul unui conflict armat pe scară largă, "Statele Unite se vor concentra pe Asia, iar Europa va fi lăsată complet singură".

Alegerile din SUA nu schimbă situația

Papperger a spus că, indiferent de cine va câștiga alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie 2024, procesul de reînarmare militară în Germania va continua. O posibilă victorie a lui Donald Trump, în opinia sa, va avea un impact mai negativ asupra Germaniei.

Papperger a cerut țărilor europene să fondeze mari companii de armament care ar putea concura cu firmele americane. El și-a exprimat opinia că, pentru a crește nivelul de cooperare în Europa, anumite țări trebuie să se specializeze în anumite tehnologii militare. El a adăugat că, în viitor, este important să se localizeze întreprinderi industriale în mai multe țări simultan și să se mărească producția acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.