Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare diamant alb propus vreodată la licitaţie, expus în Dubai

Lucara Diamonds
diamant

Un diamant alb de 228,31 de carate a fost prezentat pentru prima dată în public vineri la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, înainte de a fi propus la vânzare în cadrul unei licitaţii programate la jumătatea lunii mai în Elveţia, unde preţul lui ar putea să atingă pragul de 30 de milioane de dolari, informează AFP.

Supranumită "The Rock", această piatră preţioasă, extrasă şi şlefuită în Africa de Sud în urmă cu peste 20 de ani, este "cel mai mare diamant în formă de pară şi având culoarea D-Z (tonuri de alb) ce a fost clasificat vreodată" de Institutul american de gemologie, a precizat casa de licitaţii Christie's într-un comunicat.

După ce va fi expus la sediul casei Christie's din Dubai între 26 şi 29 martie, diamantul va fi prezentat apoi în Taipei, New York şi Geneva, unde va fi pus în vânzare pe 11 mai, potrivit Agerpres.

"Orientul Mijlociu a apreciat întotdeauna bijuteriile şi pietrele preţioase de mare valoare", a subliniat Rahul Kadakia, directorul departamentului internaţional de bijuterii din cadrul casei Christie's.

"Ne-am gândit că ar fi bine să prezentăm diamantul într-o regiune în care există un număr enorm de mari colecţionari de pietre preţioase", a adăugat el.

Recordul de licitaţie pentru un diamant incolor este deţinut de o piatră preţioasă de 163,41 de carate, vândută cu 33,7 milioane de dolari în noiembrie 2017, potrivit aceluiaşi comunicat de presă.

În februarie, casa Sotheby's a vândut la Londra un diamant negru de 555,55 de carate, cel mai mare diamant negru natural din lume, cu suma de 4,3 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.