DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cel mai mare distribuitor de asigurări din România şi Republica Moldova atrage în acționariatul companiei o firmă din Polonia

facebook.com
asigurari insurance

Safety Broker de Asigurare, cel mai mare distribuitor de asigurări din România şi Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de aproximativ 8% şi prime intermediate în valoare de 150 milioane de euro la finalul acestui an, a reuşit să atragă Grupul Unilink în acţionariatul companiei, lider al pieţei din Polonia, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Conform sursei citate, compania de brokeraj în asigurări Safety Broker a intermediat în primele nouă luni ale anului 2021 prime de asigurare în valoare de 531 milioane lei (PBI), înregistrând o creştere de 29% faţă de perioada similară a anului 2020. Astfel, din totalul subscrierilor pe primele nouă luni cele mai mari creşteri au fost înregistrate la următoarele tipuri de asigurări: Asigurări de Garanţii (49,69%), CMR (33,28%), Asigurări Locuinţe - 29,45%, Asigurari Casco - 23,01%, Viaţă şi Sănătate - 21,40%.

Unilink are o reţea de 12.000 de agenţi şi 1.000 de sedii, fiind deja prezent în patru ţări din centrul şi estul Europei, după recenta preluare a pachetului majoritar de acţiuni al I&G Broker, cel mai mare distribuitor de asigurări din Bulgaria.

După finalizarea tranzacţiei, conducerea Safety Broker va fi asigurată în continuare de Viorel Vasile - CEO şi membru fondator. În acelaşi timp, Viorel Vasile şi Robert Niţă vor rămâne acţionarii minoritari ai companiei, iar boardul companiei va fi format din trei reprezentaţi Safety Broker (Viorel Vasile, Robert Niţă şi Cati Stoican) şi doi reprezentaţi Unilink (Igor Rusinowski si Aleksandra Friedel).

Unilink are ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din CEE. La sfârşitul acestui an, Unilink Group va intermedia prime de asigurare de peste 650 milioane de euro, ceea ce îl va poziţiona în vârful clasamentului pieţei de retail în asigurări din regiunea centrală şi de est a Europei.

"Piaţa de asigurări din România este similară cu cea din Polonia din punctul de vedere al comportamentului de cumpărare al clientului. Investiţia în piaţa de asigurări din România are legătură cu potenţialul foarte mare de dezvoltare rezultat dintr-o cota de penetrare a asigurărilor semnificativ mai mică decât cea europeană, precum şi de dominanţa canalelor fizice de distribuţie. Împreună cu companiile din grup care operează în Polonia, Romania, Republica Moldova şi Bulgaria, vom construi cel mai puternic jucător din CEE, oferind cele mai bune servicii clienţilor şi partenerilor şi cea mai profesionistă colaborare cu companiile de asigurări", a declarat Igor Rusinowski, preşedintele board Unilink SA

La rândul său, Viorel Vasile a afirmat că vede un potenţial uriaş prin schimbul de know-how şi experienţe cu Unilink Group, în special în zonele de IT, modele de distribuţie, incluzând piaţa de corporate şi business-urile de nişă, precum şi cooperarea cu societăţile de asigurări care sunt interesate sa acceseze piaţa din România în baza Paşaportului European de distribuţie în asigurări.

"După 16 ani de la înfiinţarea companiei şi opt ani consecutivi de lider în piaţa de brokeraj, am pus în balanţă listarea la Bursa din Bucureşti sau vânzarea unor părţi de acţiuni către un investitor strategic, având ca scop dezvoltarea companiei. Am considerat că selectarea unui partener strategic cum este Unilink, aduce plus valoare serviciilor oferite de Safety Broker prin experienţa internaţională. Ne dorim să contribuim la consolidarea pieţei de brokeraj din România, inclusiv prin achiziţii de brokeri care au o structura de retail dezvoltată la nivel naţional", a afirmat Viorel Vasile.

Tranzacţia va fi supusă spre aprobare Consiliului Concurenţei şi Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Safety Broker este cel mai mare broker de asigurare ce operează în România şi Republica Moldova prin 150 de birouri teritoriale. Compania dispune în prezent de una dintre cele mai dezvoltate reţele teritoriale de sucursale şi agenţii la nivel naţional. Cu o experienţă de 16 ani şi un portofoliu de peste 1 milion de clienţi, Safety Broker este de opt ani consecutiv liderul pieţei de brokeraj în asigurări. În luna martie a acestui an, a devenit primul broker creator de produse de asigurare din Romania, în urma avizului favorabil obţinut din partea ASF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.