Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai MARE FAKE NEWS MONDIAL a fost DEMONTAT: 'Scrisoarea e un FALS, marea majoritate nici nu a citit textul'

The Stream
fake news

Presupusa scrisoare deschisă în care selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalici, îi critica dur pe politicienii croaţi este de fapt un text imaginat de Igor Premuzici, notează cotidianul As.

Potrivit presei internaţionale, care citează site-ul croat Dnevno, Premuzici este jurnalist, scrie news.ro.

Citește și: Vedeta care şi-a dat examenul cu Victor Ponta rupe tăcerea: Dezvăluiri despre fostul premier

As notează că Premuzici a declarat pentru Dnevno că şi-a imaginat “un text într-un univers paralel”, “o scrisoare imaginară”, pe care a scris-o aşa cum consideră că ar trebui să o facă “un sportiv adevărat şi un patriot”.

El a menţionat însă că după ce a postat scrisoarea pe Facebook, în 13 iulie, textul a fost preluat ca şi cum ar fi fost al lui Dalici, deşi el ar fi precizat că nu este aşa. “La final am precizat clar că nu l-a scris Zlatko Dalici. Experimentul şi introducerea acestei teme în spaţiul public au dus la rezultate interesante. Au arătat că marea majoritate nici nu a citit textul”, a declarat Premuzici.

Citește și: Gigi Becali a dezvăluit totul: Suma uriaşă de bani pe care trebuie să i-o dea lui Nicolae Dică – de ce nu-l dă afară acum de la Steaua

Şi ofiţerul de presă al federaţiei croate, Tomislav Pacak, a declarat că scrisoarea nu îi aparţine lui Dalici. “Textul este unul fals. Zlatko Dalici nu a scris aşa ceva”, a spus Pacak pentru Sputnik.

Textul imaginat de Igor Premuzici este următorul: "Această generaţie a arătat că un grup de mari jucători pot atinge vârful fără să ţină cont de situaţia ţării, a bugetului sau de importanţa stadionului pe care evoluează. Scriu aceste rânduri din cauza situaţiei dificile din Croaţia. Croaţia este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, guvernată de oameni răi, membri ai unei organizaţii ce a fost declarată drept criminală.

Citește și: Antena 1 dezvăluie detalii despre noul show „Ultimul Trib”: Cine sunt primii concurenţi

Croaţia este ţara de unde au plecat milioane de oameni în ultimii 20 de ani. Astăzi, în Croaţia, bătrânii noştri nu pot să-şi asigure minimul necesar, tinerii nu îşi pot permite educaţia, sănătatea se prăbuşeşte şi sistemul judiciar îi protejează pe marii afacerişti şi este corupt. Le cer politicienilor şi tuturor reprezentanţilor autorităţilor care au dus poporul în mizerie, disperare şi sărăcie să stea departe de echipa naţională a Croaţiei.

Nu sunteţi bine-veniţi în vestiarul nostru, nu vrem să facem fotografii cu voi. Voi sunteţi cei care aţi făcut din Croaţia cel mai sărac popor din Europa. Avem copii care nu au văzut marea şi Croaţia are peste 1.000 de kilometri de ţărm. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinţii lor, şomeri, nu au ce să le dea de mâncare.

Citește și: Mesaj fulger al lui Tudorel Toader: Mega-lovitură pentru PSD-ALDE în plin proces de modificare a Codului Penal

Oamenii care au făcut asta ţării noastre nu sunt bine-veniţi. Vă rog să respectaţi decizia noastră, de a nu purta tricouri sau folosi succesul nostru pentru promovarea voastră. Folosindu-vă de succesul nostru aţi submina valoarea muncii noastre şi realizările noastre. Întreaga echipă a decis să doneze într-un fond dedicat copiilor croaţi premiile primite după Cupa Mondială din Rusia. Această donaţie va finanţa vacanţele de vară ale acelor copii care nu văzut Marea Adriatică. Membrii echipei naţionale de fotbal a Croaţiei sunt alături de poporul croat şi vor face tot ce pot ca să-l ajute, dincolo de victorii. Toţii copiii croaţi vor avea ocazia de a petrece cel puţin şapte zile pe coasta croată. Este cel mai mic lucru pe care putem să-l facem pentru cei mai vulnerabili".

Naţionala Croaţiei a ajuns până în finala Cupei Mondiale din Rusia, iar în ultimul act a fost învinsă de reprezentativa Franţei, scor 4-2.

Citește și: Experimentul săptămânii de lucru de patru zile a avut succes: Ce companie vrea să implementeze acest program .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.