Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare festival de muzică bizantină din România începe la Iași

Cel mai mare festival de muzică bizantină din România va începe la Iași! În perioada 20-24 septembrie 2023, Arhiepiscopia Iașilor organizează cea de-a șasea ediție a Festivalului de Muzică Bizantină (IBMF).

În contextul declarării anului 2023 ca Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești și Anul cultural „Dimitrie Cantemir”, organizatorii își propun să abordeze trei arii tematice, reunite sub genericul Toată suflarea să laude pe Domnul! – Imnografia și arta psaltică, Cântărețul bisericesc în actualitate, Dimitrie Cantemir 300. Evenimentul reunește invitați din Grecia, Liban, Albania, SUA, Serbia și România, iar programul va include concerte de muzică psaltică și muzică tradițională, numeroase momente liturgice, ateliere de muzică, o dezbatere publică și o masă rotundă.

Noutățile din acest an sunt reprezentate de organizarea unui concert solistic cu invitați din Grecia, Liban și România în Catedrala Mitropolitană din Iași și organizarea unui concert inedit intitulat Dimitrie Cantemir în sonorități moderne la Grădina Publică Palas. Alături de acestea, festivalul își propune să continue seria atelierelor dedicate iubitorilor de muzică psaltică cu două manifestări deosebite: un atelier de muzică psaltică cu tema Stilul calofonic de la tehnică la interpretare (avându-l ca invitat pe Dimitrios Galanis) și un atelier despre imnografie cu titlul Imnografia – sau despre Dumnezeu prin poezie (în cadrul căruia vor susține prezentări prof. univ. dr. Maria Alexandru, diac. Cornel Coman, Theodhor Peci, Richard Barrett și lect. univ. dr. Adrian Sîrbu).

Locațiile evenimentelor sunt: Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, Catedrala Mitropolitană, Sala „Iustin Moisescu” – Complexul Mitropolitan, Casa de Cultură a Studenților și Grădina Publică Palas.content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.