Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Buzău: La un cămin de bătrâni sunt 58 de cazuri de infectare

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

Cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Buzău înregistrează 58 de cazuri, fiind vorba despre un cămin pentru vârstnici din Râmnicu Sărat. În acest judeţ, sunt active, vineri, trei focare de boală, anunță news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în acest moment, în judeţ sunt active trei focare de coronavirus.

Cel mai mare dintre ele este la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Alecu Bagdad” din Râmnicu Sărat au fost înregistrate 58 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. În acest centru sunt bătrâni cu diverse afecţiuni.

Citește și: Radu Banciu a plecat de la B1TV: 'Am întrerupt colaborarea de comun acord'

Un alt focar de coronavirus este la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională din Râmnicu Sărat, unde sunt 42 de persoane pozitive, beneficiari ai unităţii şi angajaţi.

Ultimul focar este cel de la Şcoala 11 din Buzău, cea mai mare din municipiu, unde au fost depistate pozitiv două eleve şi un profesor de Educaţie Fizică şi Sport. Începând de vineri, şcoala a fost trecută din scenariul galben în scenariul roşu, urmând ca timp de două săptămâni elevii să înveţe doar de acasă, online.

”În cazul focarului de la Şcoala gimnazială nr. 11, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, cu firmă specializată, unitatea de învăţământ îşi va suspenda cursurile ”faţă în faţă” până pe 16.10.2020”, a transmis vineri Prefectura Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.