Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare producător francez de carne de pasăre a fost condamnat să ramburseze aproape 80 milioane de euro

pui

Cel mai mare producător francez de carne de pasăre, Doux SA, a fost condamnat vineri să ramburseze aproape 80 milioane de euro, reprezentând subvenţii europene la export de care a beneficiat în mod incorect, după ce o serie de controale au dovedit că puii săi congelaţi aveau un conţinut de apă mult prea ridicat, transmite AFP potrivit Agerpres.

În anul 2010, grupul Doux primea 400 de euro pentru fiecare tonă de pui congelaţi exportată, o mană cerească pentru cel mai mare exportator european de carne de pui, în principal spre Orientul Mijlociu.

Însă o serie de controale efectuate în 2012 şi 2013 de autorităţile vamale au descoperit că puii Doux aveau un conţinut de apă peste normele europene, ceea ce, potrivit Tribunalului de la Nantes (Vestul Franţei), interzice accesul firmei la subvenţiile europene.

Tribunalul a confirmat o decizie în primă instanţă din luna aprilie 2018, care obligă Doux "să ramburseze ajutoare europene în valoare de aproape 80 de milioane de euro, pe care le-a primit între 2010 şi 2013", se arată într-un comunicat de presă. Pentru a obţine subvenţii, exporturile în afara UE trebuie să "respecte aceleaşi reguli privind conţinutul de apă, precum cele cerute pentru vânzările pe teritoriul Uniunii Europene", se mai arată în comunicat.

Grupul Doux a înregistrat în 2017 pierderi de 36 milioane de euro la o cifră de afaceri de 290 milioane de euro. AFP informează că această firmă, care produce patru pui pe secundă şi 22.000 de ouă pe oră, nu a înregistrat aproape niciodată profit anual de la crearea sa în 1955, dacă se exclud subvenţiile europene la export pe care le-a primit până în 2013.

Plasat în lichidare judiciară, Doux a fost preluată în 2018 de un consorţiu condus de LDC, cooperativa Terrena şi firma Al-Munajem din Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.