Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare spital din sud-estul țării va avea secție de cardiologie intervenţională

Mediafax
spital filantropia

Cel mai mare din sud-estul țării, Spitalul de Urgență Sf. Apostol Din Galați, va avea secție de cardiologie intervențională, astfel că medicii vor putea monta stenturi și realiza implanturi de stimulatoare cardiace fără ca pacienții care au suferit infarct miocardic să mai fie trimiși la alte spitale, scrie Mediafax.ro.

Secția de cardiologie intervențională va fi realizată în urma unei investiții de peste 8 milioane de lei a Consiliului Județean Galați și va fi gata anul acesta.

Cu banii alocați de CJ Galați vor fi cumpărate aparate performante care vor fi utilizate de medici specialiști.

„Am decis să înfiinţăm de urgenţă o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât pacienţilor care au suferit un infarct miocardic să li se monteze stenturi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. De asemenea, medicii vor putea realiza implanturi de stimulatoare cardiace şi vor putea efectua coronarografii, astfel încât gălăţenii cu afecţiuni cardiace grave să nu mai fie forţaţi să meargă pentru tratament în marile centre de la Bucureşti, Iaşi sau Târgu Mureş. Avem deja o parte din aparatură, am obţinut avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii şi am identificat spaţiul unde va funcţiona această secţie. De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă avem medici specializaţi pentru astfel de intervenţii. Ne-am propus să deschidem această secţie până la sfârşitul acestui an”, a anunțat, într-un comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Citește și: Planul lui Tăriceanu pentru alegerile locale: E liber la alianțe

Potrivit reprezentanților CJ Galați, Secţia de cardiologie intervenţională va fi amenajată la primul etaj al clădirii în care funcţionează Policlinica spitalului, după ce spaţiul va fi recompartimentat şi dotat cu mobilier și aparate.

Peste 80% din suma alocată acestui proiect va fi folosită pentru dotarea secţiei cu echipamente medicale printre care sunt sistem radiologic cu braţ, sistem electrofiziologie cardiacă şi stimulator cardiac, sistem cartografiere color 3D, defibrilatoare, set staţie centrală de monitorizare şi monitoare funcţii vitale, coagulometru, ecograf cardiologic și laringoscop cu trusă de intubare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.