Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai nociv aliment de pe masa de Crăciun. Românii îl consumă în exces în perioada Sărbătorilor

acasa.ro
craciun

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii obișnuiesc să consume multe alimente tradiționale care sunt periculoase pentru sănătate.

De pe masa de Crăciun a românilor nu lipsesc sarmale, cârnați, caltaboș, piftie, slănină, salate cu multă maioneză. Medicii ne sfătuiesc să mâncăm cumpătat pentru a nu ajunge la spital.

Toate produsele tradiționale care se află pe masa românilor de Crăciun pot reprezenta un pericol dacă sunt consumate în exces. Spre exemplu, consumul de cârnați este o cauză frecventa a episoadelor de gută, iar pentru persoanele care suferă de ulcer, carnea tocată din care se prepară sarmale sau alte produse, este un adevărat pericol.

Persoanele care suferă de boli cronice trebuie să fie precaute când vine vorba despre preparatele tradiționale de Crăciun, cu atât mai mult cu cât au ținut post înainte.

Medicii avertizează că persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, cum ar fi hepatita cronica sau ciroza, pot suferi complicații în această perioadă a anului, întrucât bila este suprasolicitată și nu mai poate face față.

Abundenta și consumul excesiv la mesele tradiționale pot, de asemenea, provoca indigestii, colici biliare, colecistite, pancreatite, dar și alergii alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.