Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai popular joc al momentul a fost cumpărat de către cotidianul New York Times

digi-world.tv
Wordle

Cotidianul The New York Times a anunţat că a achiziționat, pentru câteva milioane de dolari, jocul online Wordle, devenit fenomen în doar patru luni şi jucat în prezent de câteva milioane de internauţi, scriu BBC și Agerpres.

Creat de inginerul Josh Wardle, jocul constă în descoperirea unui cuvânt din cinci litere din doar şase încercări. Platforma încarcă doar un cuvânt pe zi.

Citește și: Twitter a suspendat un cont care publica anticipat răspunsurile corecte la jocul de cuvinte 'Wordle'

Potrivit The New York Times, jocul lansat în octombrie avea doar 90 de jucători la începutul lunii noiembrie. La începutul lui ianuarie, numărul acestora a ajuns la peste 300.000 şi, precizează grupul, "milioane de persoane joacă în prezent zilnic" Wordle. Jocul a fost cumpărat pentru "o sumă de şapte cifre", mai mică de cinci milioane de dolari.

Achiziţia se înscrie în politica de diversificare a ofertei New York Times, care pune deja la dispoziţie un abonament special pentru jocuri, incluzând cuvintele încrucişate, serviciu care a atins în decembrie un milion de abonaţi, potrivit unui comunicat.

"Wordle a făcut ceea ce puţine jocuri au făcut înainte: ne-a captat imaginaţia colectivă şi ne-a adus puţin mai aproape unii de ceilalţi", a declarat Jonathan Knight, managerul general al New York Times Games, citat în comunicat.

The New York Times a precizat că, după integrarea sa, "Wordle" va rămâne gratuit pentru toţi jucătorii, vechi şi noi, şi a dat asigurări că nu va modifica configuraţia acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.