Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai recent bilanț al devastatorului cutremur de la granița dintre Turcia și Siria

Los Angeles Times
cutremur Turcia

Ultimul bilanț al seismului de la începutul săptămânii de la frontiera turco-siriană indică 23.766 de morți, peste 20.000 în Turcia și 3.553 în Siria. Mai mult de 12.000 de clădiri sunt afectate sau distruse, potrivit autorităților, citate de France-Presse, scrie Rador.

Bilanțul victimelor riscă să fie și mai mare din cauza catastrofei umanitare și sanitare care se anunță în regiune, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta crede că 23 de milioane de persoane, dintre care 5 milioane extrem de vulnerabile, sunt acum expuse din lipsa unui acoperiș, din cauza lipsei alimentelor și din cauza bolilor.

Damascul a acceptat ca ajutoarele umanitare să fie distribuite inclusiv în zonele controlate de rebeli, dar sub supravegherea Crucii Roșii. Mai multe țări au trimis deja ajutoare către zonele sinistrate.

România va trimite în Turcia produse pentru adăpost din rezerva Uniunii Europene aflată pe teritoriul țării noastre, corturi cu încălzitoare electrice, paturi, saltele și așternuturi de dormit, precum și experți care îi vor instrui pe localnici cum să folosească materialele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.