Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 10 oameni, toți angajați sezonieri, au murit într-un accident rutier, în sudul Italiei: Mai mulți răniți - UPDATE Sunt 12 morți

UPDATE

Doisprezece muncitori agricoli imigranţi, toţi africani, şi-au pierdut viaţa luni într-un accident rutier produs în regiunea Puglia din sudul Italiei, au anunţat serviciile de pompieri, citate de ANSA, AFP şi Reuters.

Furgoneta cu numere de înmatriculare bulgare care îi aducea pe imigranţi de la muncă a intrat în coliziune cu un camion care transporta roşii, în plin sezon de recoltare în sudul Italiei. Alte trei persoane, printre care şi şoferul camionului, au fost rănite în accident, scrie agerpres.ro.

Citește și: De joi, polițiștii și jandarmii vor putea pedepsi și aceste fapte! Atenție, vor aplica amenzi usturătoare!

Sâmbătă, patru muncitori agricoli africani au murit şi patru au fost răniţi într-o altă coliziune cu un camion cu roşii, a cărui încărcătură s-a răspândit pe şosea.

Ambele accidente s-au produs în regiunea Foggia din Puglia, unde mii de lucrători agricoli africani, dar şi polonezi, bulgari sau români lucrează vara la cules de roşii, sub un soare torid, notează AFP.

Citește și: Bătaie de joc într-un spital din țară. Mii de bolnavi puși pe drumuri

Deşi, în general, situaţia lor este una legală, puţini sunt cei care beneficiază de condiţiile de muncă şi de plată impuse de lege, iar mulţi sunt cazaţi în locuinţe improvizate.

Ei se află adesea la cheremul unor intermediari, ce au uneori legături cu reţele mafiote.

Citește și: Este oficial! Mihaela Buzărnescu s-a alăturat elitelor tenisului! Perioadă explozivă pentru jucătoarea noastră

De mai mulţi ani, sindicatele şi asociaţiile care vin în ajutorul muncitorilor migranţi cer înfiinţarea unui sistem de transport public în timpul sezonului de recoltare în jurul Foggiei.

Într-o adunare organizată duminică, după primul accident, zeci de muncitori agricoli africani au decis o zi de grevă pentru miercuri, pentru a cere condiţii de lucru demne.

Citește și: Banca Transilvania face un anunț important! De astăzi, acești clienți ai săi sunt „acoperiți”

Știrea inițială

Zece muncitori sezonieri au murit în urma unui accident rutier produs luni în sudul Italiei, iformează site-ul agenţiei ANSA.

Un microbuz cu numere de înmatriculare bulgare s-a lovit cu un TIR, luni, pe Drumul naţional 16, în localitatea Ripalta, situată în provincia Foggia (regiunea Puglia), scrie mediafax.ro.

Conform presei locale, cei mai mulți dintre muncitori sunt de origine africană. Bilanțul morților este provizoriu, existând și mulți răniți.

Citește și: De joi, polițiștii și jandarmii vor putea pedepsi și aceste fapte! Atenție, vor aplica amenzi usturătoare! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.