Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 10 persoane au murit în urma inundațiilor provocate de ploi torenţiale în Madagascar

fr.de
taifun uragan furtuna

Cel puţin 10 persoane au murit în capitala Madagascarului, Antananarivo, în indundaţiile provocate de ploi torenţiale în noapte de luni spre marţi, a anunţat marţi ministerul de Interne, potrivit AFP.

''Inundaţiile au provocat prăbuşirea locuinţelor şi alunecări de teren în urma cărora victimele şi-au pierdut viaţa'', a declarat pentru AFP Sonia Ray, purtătoare de cuvânt la Biroul pentru gestionarea riscurilor şi catastrofelor (BNGRC) din cadrul ministerului.

În plus, potrivit unui bilanţ difuzat la începutul după-amiezii, două persoane au fost rănite, iar peste 500 au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. Circa 20 de localităţi se află sub alertă roşie de ''pericol iminent''.

Pompierii şi protecţia civilă au fost mobilizaţi pentru evacuarea zonelor de risc. Sălile de sport au fost rechiziţionate, iar guvernul studiază posibilitatea închiderii şcolilor săptămâna aceasta.

''Sunt aşteptate precipitaţii abundente până joi pe coasta de nord-vest, nord-est şi regiunile înalte (centru). Este preconizată apariţia unui ciclon la sfârşitul săptămânii pe coasta de est'', a avertizat Lovandrainy Ratovoharisoa, meteorolog în cadrul direcţiei generale meteo, potrivit Agerpres.ro.

Madagascar, insulă din Oceanul Indian cu climat tropical, se confruntă în fiecare an cu o perioadă de ploi foarte intense. Unul dintre cele mai sărace state din lume, Madagascar este de asemenea măturat de cicolane şi furtuni tropicale.

La sfârşitul lunii ianuarie 2020, precipitaţiile puternice au făcut cel puţin 26 de morţi, 15 dispăruţi şi 90.000 de sinistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.