Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 15 persoane au fost răpite în Mexic, în zona celui mai temut cartel de droguri

mexiconewsdaily.com
politia mexic

Autorităţile mexicane anchetează presupusa răpire a cel puţin 15 persoane, vineri, la Culiacan, în nord-vestul ţării, a anunţat o sursă oficială, notează AFP.

Potrivit presei locale, aproximativ 40 de persoane au fost răpite în cursul unui atac comis de bărbaţi puternic înarmaţi în capitala statului Sinaloa (nord-vest), scrie agerpres.ro.

Răpirile ar fi avut loc în mai multe case dintr-un cartier muncitoresc din Culiacan şi au fost raportate de martori care au sunat vineri dimineaţa la un număr de urgenţă, a declarat responsabilul cu securitatea acestui stat, Gerardo Mérida.

Membri ai forţelor de ordine au fost desfăşuraţi în zonă pentru a verifica aceste informaţii, a spus el, adăugând că cel puţin cinci până la şapte minori ar fi printre persoanele răpite.

"În total sunt 15 persoane. Acestea sunt informaţiile preliminare pe care le avem", a spus Mérida.

Răpitorii înarmaţi, cu glugă şi îmbrăcaţi în negru, au ajuns la bordul unor dube şi au tras mai multe focuri în aer, potrivit unui raport al secretariatului securităţii statului, la care a avut acces AFP. Una dintre persoanele care a chemat forţele de ordine a povestit că a "auzit strigătele familiei care cerea ajutor", potrivit aceleiaşi surse.

Persoanele răpite provin din şapte familii, potrivit presei locale.

Acest eveniment are loc la o zi după ce trei persoane au fost ucise într-o ciocnire armată la Badiraguato (nord-vest), oraşul natal al fostului lider al cartelului din Sinaloa, Joaquin "El Chapo" Guzman, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă în Statele Unite pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

"Nu ştim dacă (posibila răpire în masă) este legată" de evenimentele de la Badiraguato, a comentat secretariatul pentru securitate.

Cu peste 450.000 de asasinate şi 100.000 de dispariţii de la lansarea în 2006 a unei ofensive militarizate împotriva traficanţilor de droguri, Mexicul este una dintre cele mai violente ţări din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.