Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 16 membri ai Fedrației Japoneze de Judo au fost infectați cu noul coronavirus

coronavirus covid-19 covid

Alte şapte persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, astfel că numărul celor infectaţi cu COVID-19 din cadrul Federaţiei Japoneze de Judo (AJJF) a ajuns la 16, transmite Xinhua potrivit Agerpres.

Forul nipon a precizat că dintre cei 16, 12 sunt bărbaţi, iar 4 sunt femei, printre ei numărându-se şi directorul executiv Soya Nakazato.

Virusul a paralizat activitatea organizaţiei, având în vedere că aproape jumătate din cei 39 de membri ai staff-ului au fost testaţi pozitiv, 24 au avut simptome ale virusului, inclusiv febră, iar 18 au efectuat testul.

Preşedintele AJJF, Yasuhiro Yamashita, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Japonez, şi-a cerut scuze pentru neplăceri, apreciind că nu au fost luate ''măsurile adecvate'' pentru a împiedica răspândirea virusului.

Primul caz pozitiv în cadrul AJJF a fost confirmat pe 4 aprilie, la patru zile după o reuniune la sediul federaţiei, însă preşedintele organizaţiei a precizat că e neclar când şi unde s-au infectat membrii AJJF.

''Ar putea fi la muncă sau în drum spre muncă'', potrivit unui comunicat.

Aceasta este o nouă lovitură pentru sportul japonez, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pentru 2021, în data de 24 martie.

Clubul de baschet Osaka Evessa, din Liga B, Divizia 1, a anunţat 12 cazuri pozitive la începutul săptămânii trecute, dintre care 11 în rândul jucătorilor.

Asociaţia Japoneză de Sumo a anunţat vineri că un prim luptător a fost testat pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.