Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 17 persoane au murit și 72 sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în regiunea andină din Ecuador

Ecuador

Cel puţin 17 persoane au murit şi 72 sunt în continuare date dispărute în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente în regiunea andină din Ecuador, care a îngropat duminică un cartier din oraşul Alausi, au anunţat joi autorităţile locale, relatează Reuters.

Agenţia pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă a anunţat că 37 de persoane au fost rănite în urma alunecării de teren, în timp ce datele oficiale arată că 57 de case au fost complet distruse şi circa 650 de persoane au fost afectate de dezastru.

Guvernul ecuadorian a declarat că eforturile de salvare continuă în zona afectată cu ajutorul utilajelor grele. Au fost de asemenea instalate adăposturi pentru persoanele strămutate din cauza alunecării de teren.

Lovit de ploile abundente care au provocat numeroase inundaţii şi de un cutremur puternic, Ecuadorul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă în 14 din cele 24 de provincii ale ţării, cu scopul de a mobiliza resursele necesare pentru a veni în ajutorul persoanelor sinistrate. Ploile abundente au distrus drumuri, poduri şi alte infrastructuri în întreg Ecuadorul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.