Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 177 de morţi în inundaţiile din Sri Lanka

newsfirst
alunecare de teren, sri lanka

Cel puţin 177 de persoane au murit în inundaţiile şi alunecările de teren provocate de ploile musonice din Sri Lanka, au anunţat luni serviciile de salvare, relatează AFP. Din cauza ploilor torenţiale de vineri, jumătate de milion de persoane din sudul şi din estul insulei din Oceanul Indian au fost forţate să-şi părăsească locuinţele.

Un număr de 109 persoane sunt încă date dispărute şi 109 sunt spitalizate, a precizat Centrul pentru managementul dezastrelor (DMC). Aproape 2.000 de case au fost distruse. "Am crezut că mi-a venit sfârşitul", a declarat pentru AFP J. H. Siripala, un tâmplar luat duminică de ape şi care a fost salvat de o persoană ce i-a aruncat o coardă de salvare. "Locuiesc în această zonă de 27 de ani, am mai trecut prin inundaţii, dar niciodată nu am văzut atâta apă", a declarat el la bordul unei bărci de salvare.

Noile ploi torenţiale anunţate pentru luni şi marţi de serviciile meteorologice ar putea complica eforturile salvatorilor, notează AFP. Armata a mobilizat elicoptere, nave şi vehicule amfibie pentru a asigura asistenţă sinistraţilor şi a distribui hrană şi alte produse de primă necesitate. "Am reuşit să ajungem la toate comunităţile de sinistraţi", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt militar Roshan Seneviratne.

În cursul uneia dintre aceste operaţiuni în oraşul Baddegama, un elicopter al armatei s-a prăbuşit pe o casă. Cei 11 membri ai echipajului au scăpat teferi în urma acicdentului, care nu a făcut victime nici în rândul populaţiei. Sri Lanka a lansat un apel la ajutor internaţional. India a trimis mai multe nave de război care au transportat, între altele, o echipă medicală, conform Agerpres. ONU au anunţat că vor trimite containere cu apă şi tablete de purificare a apei, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ar urma să furnizeze medicamente în zonele sinistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.