Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 20 de cazuri de Covid-19 la Palatul Prezidențial din Kabul - Președintele afgan a fost testat negativ

Khaama Press
Ashraf Ghani

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a fost testat negativ pentru noul tip de coronavirus, a anunţat marţi purtătorul său de cuvânt, după ce 20 de contaminări au fost detectate în urmă cu câteva zile la Palatul Prezidenţial, informează AFP.

"Preşedintele este în stare bună de sănătate şi conduce eforturile guvernului pe toate fronturile. Toate precauţiile sunt luate pentru a ne asigura că mediul său de muncă este sigur şi sănătos", a notat pe Twitter purtătorul său de cuvânt Sediq Sediqi.

Ghani şi soţia sa au fost ambii testaţi pentru coronavirus, iar "rezultatele lor sunt negative", a mai postat el.

Sâmbătă, responsabili au dezvăluit pentru AFP că 20 de angajaţi ai Palatului Prezidenţial afgan şi 12 persoane care lucrau în biroul său administrativ, clădire ataşată de palat, au fost contaminate cu noul tip de coronavirus.

Fotografii recente difuzate de preşedinţia afgană îl arată de Ghani purtând mască şi mănuşi. Astfel de fotografii sunt făcute adesea în timpul reuniunilor organizate prin videoconferinţă.

Ashraf Ghani a apărut marţi la televiziune, aparent în bună stare de sănătate, cerându-le afganilor să se păzească la maxim de COVID-19.

"Coronavirusul ne-a luat pe toţi prin surprindere, ne-a luat pe nepregătite. Însă, din primele zile, am luat virusul în serios şi prin voia Domnului numărul de decese din ţara noastră este mai mic decât în alte ţări", a declarat Ghani.

Afganistanul a înregistrat deocamdată 1.092 de persoane contaminate, dintre care 36 au decedat, însă realitatea ar putea fi mai rea, pentru că accesul la testele de depistare rămâne extrem de limitat.

Măsurile de carantină puse în aplicare de Kabul au fost recent prelungite cu trei săptămâni, iar majoritatea birourilor guvernamentale sunt închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.