Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 21 de migranţi au murit într-un naufragiu în largul Tunisiei

Agerpres
migranti canalul manecii

Alte patru corpuri de migranţi au fost recuperate din Mediterana marţi după naufragiul, duminică, al unei ambarcaţiuni în largul Tunisiei, care a făcut cel puţin 21 de morţi, potrivit unui bilanţ prezentat de un tribunal din Sfax (centru-est), notează AFP.

Şapte supravieţuitori au fost salvaţi duminică, cei mai mulţi din Côte d'Ivoire, scrie agerpres.ro.

Citește și: Informații din ședința Orban-Vela-Tătaru-Arafat: Zonele unde masca de protecție ar putea fi obligatorie și pe stradă

În ultimele trei zile, 17 corpuri au fost pescuite şi nu mai există nicio speranţă să fie găsiţi în viaţă cei patru sau cinci pasageri daţi în continuare dispăruţi, a afirmat un purtător de cuvânt al tribunalului din Sfax, Mourad Turki.

Vasul transporta 28 sau 29 de persoane, printre care doi tunisieni şi persoane originare din Africa Subsahariană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe lângă doi bărbaţi tunisieni ale căror corpuri au fost găsite, mai fac parte dintre victime şapte femei cu vârsta între 20 şi 30 de ani şi trei copii, unul sugar.

"Majoritatea pasagerilor se cunoşteau între ei, unii lucrau în Tunisia de mai multe luni", a precizat Mourad Turki.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

Ei au plecat pe mare în contextul în care pandemia şi urmările ei pe plan social au fragilizat situaţia migranţilor din Tunisia.

Cu preţul vieţii, mii de persoane încearcă frecvent să traverseze Mediterana pe ambarcaţiuni ilegale cu speranţa de a ajunge în Europa mai ales pentru un loc de muncă.

Plecările din Tunisia spre Italia s-au înmulţit semnificativ în ultimele luni, sub efectul conjugat al pandemiei, care a dus la creşterea şomajului, şi al crizei politice interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.