Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 22 de morţi, între care doi copii, în detonarea unor muniţii în Somalia

somalia

Cel puţin 22 de persoane, între care doi copii, au fost ucise în detonarea unor muniţii în Somalia, la aproximativ 120 de kilometri sud de capitala Mogadiscio, a declarat vineri comisarul adjunct al districtului unde a avut loc incidentul, relatează AFP.

"A fost o catastrofă lângă Qoryoley, copii nevinovaţi au fost ucişi într-o explozie provocată de obuze de mortier", a adăugat oficialul, Abdi Ahmed Ali, în cursul unei conferinţe de presă. El nu a precizat de unde provin muniţiile sau când au fost plasate la locul exploziei.

Regiunea este scena unor ciocniri care au loc în mod constant între forţele somaleze, susţinute de o forţă a Uniunii Africane (UA), şi islamiştii radicali al-Shabab afiliaţi la reţeaua Al-Qaida şi care luptă din 2007 cu guvernul federal susţinut de comunitatea internaţională.

Gruparea al-Shabab controlează zone rurale în centrul şi sudul Somaliei şi lansează de asemenea atacuri asupra statelor vecine Etiopia şi Kenya.

Somalia trăieşte în război şi haos din anul 1991, când a fost înlăturat de la putere dictatorul Mohamed Siad Barre, de atunci ţara lipsită de un guvern cu autoritate fiind controlată de grupări armate rivale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.