Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 550.000 de venezueleni au intrat în Peru din ianuarie 2017

peru

Circa 550.000 de venezueleni au intrat în Peru din ianuarie 2017, au anunţat sâmbătă autorităţile care răspund de imigraţie, după ce au pus capăt, la sfârşitul lui octombrie, posibilităţii de intrare pe teritoriul ţării fără paşaport, relatează AFP.

"În jur de 550.000 de venezueleni au putut beneficia de acest avantaj", a declarat pentru postul de radio RPP Roxana del Aguila, directoarea serviciilor însărcinate cu imigraţia, făcând referire la permisul de şedere temporară (PTP), care le permite venezuelenilor care au fugit de penuriile şi de marasmul economic din ţara lor să muncească legal în Peru.

Guvernul peruan a fixat pentru 31 octombrie ultimul termen până la care se putea intra în Peru fără obligaţia de a prezenta un paşaport. În prezent, paşaportul este necesar pentru a obţine acest permis de şedere temporară.

Numărul venezuelenilor intraţi prin oraşul de frontieră Tumbes (nord) a crescut în cursul ultimelor zile. Numai pe 31 octombrie, au intrat în Peru 6.708 persoane, a precizat Roxana del Aguila, un număr record care l-a depăşit pe cel de la 11 august, când 5.190 de oameni au trecut frontiera.

Migranţii aveau termen până la 31 octombrie să obţină PTP, singurul document care dă posibilitatea de a munci legal în Peru.

De la 31 octombrie, venezuelenii trebuie să prezinte un paşaport atât pentru a intra în Peru, cât şi pentru a obţine acest permis de şedere temporară.

Cu acest permis, care este valabil un an, venezuelenii pot beneficia de servicii publice precum sănătatea şi educaţia.

Exodul venezuelenilor care fug de situaţia economică dezastruoasă a ţării lor este considerat de Agenţia ONU pentru refugiaţi drept deplasarea de persoane cea mai masivă din istoria recentă a Americii latine, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.