Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 58 de morţi în urma inundaţiilor din Turcia

www.yeniakit.com.tr
suleyman soylu

Bilanţul inundaţiilor din nordul Turciei a crescut la 58 de morţi, iar numeroase persoane sunt încă date dispărute, conform unui anunţ făcut sâmbătă seară de ministrul de interne Suleyman Soylu, transmite duminică DPA.

Ploile puternice din ultimele zile au provocat cele mai puternice inundaţii din ultimii ani pe coasta turcă a Mării Negre. Case întregi au fost luate de viituri şi unele poduri s-au probuşit, conform imaginilor din zona calamitată.

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate în provinciile Kastamonu, Sinop şi Bartin, informează Agerpres.

Conform unor experţi, un factor important al producerii acestor inundaţii este reprezentat de lucrările de îndreptare a cursurilor unor râuri şi de îngustare a albiei râului Ezine în districtul Bozkurt.

Coasta Mării Negre din Turcia, unde se înregistrează cel mai ridicat nivel de precipitaţii anual, este predispusă la inundaţii şi alunecări de teren.

Regiunile dens populate şi construcţiile neconsolidate ridicate de-a lungul râurilor au provocat pagube şi pierderi de vieţi omeneşti în trecut.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu elicoptere care salvează rezidenţi blocaţi pe acoperişul unor clădiri cu mai multe etaje după ce nivelul apei a ajuns la cinci metri în anumite regiuni, distrugând autovehicule, locuinţe şi poduri.

Aproape 200 de sate din Kastamonu şi Sinop au rămas fără electricitate.

Peste 5.000 de membri ai echipelor de intervenţie, 19 elicoptere şi peste 500 de vehicule au fost implicate în eforturile de salvare, sprijinite de organizaţii nonguvernamentale şi armată.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, adresându-se locuitorilor din districtul Bozkurt, din Kastamonu, şi-a luat vineri angajamentul să reconstruiască, într-un an, locuinţele persoanelor sinistrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.