Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 8 morți în alunecările masive de teren de la graniţa afgano-pakistaneză: Mai multe camioane sunt îngropate

alunecari de teren columbia

Bilanţul alunecării masive de teren care a îngropat mai multe camioane marţi în proximitatea unuia dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Pakistan şi Afganistan a urcat la opt morţi, au anunţat sâmbătă autorităţile pakistaneze, informează AFP.

Alunecarea de teren s-a produs în zorii zilei de marţi lângă postul de trecere a frontierei Torkham, unul dintre cele mai frecventate între cele două ţări, în momentul în care peste 100 de camioane aşteptau să treacă graniţa. Primul bilanţ al tragediei evocase doi morţi şi opt răniţi, scrie agerpres.ro.

"Până în prezent, am găsit şapte cadavre", a declarat Bilal Faizi, purtător de cuvânt al serviciilor de salvare pakistaneze, adăugând că o operaţiune este în curs de desfăşurare pentru recuperarea trupului celei de-a opta persoane decedate.

"Am îndepărtat 60% dintre dărâmături, dar, ieri, o altă alunecare de teren s-a produs în aceeaşi zonă şi a întârziat operaţiunile de salvare", a adăugat el. Închis după tragedia de marţi, postul de frontieră a fost redeschis pentru traficul rutier începând de joi.

Alunecarea de teren s-a produs la circa 120 de metri de postul de trecere a frontierei şi a fost urmată de incendii cauzate de reşourile cu gaz pe care şoferii de camioane le foloseau pentru a-şi încălzi mâncarea.

Cauza tragediei nu a fost imediat cunoscută. Un oficial din administraţia locală, Ali Raza, a dezvăluit că utilaje grele erau folosite de câteva luni pentru lucrări de extindere a unor spaţii pe dealurile din jurul postului de frontieră.

Ploile torenţiale care au căzut în noaptea de luni spre marţi ar fi putut să contribuie la declanşarea alunecării de teren, a declarat Ali Raza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.