Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin cinci morţi şi zeci de persoane blocate în urma prăbuşirii clădirii în construcţie din Africa de Sud

mediafax
copac cladire

Salvatorii continuau să caute marţi dimineaţa devreme printre dărâmăturile clădirii cu mai multe etaje, aflate în construcţie, care s-a prăbuşit luni în oraşul sud-african George, un accident care s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, în timp ce zeci de persoane sunt încă prinse sub moloz, relatează Reuters, potrivit news.ro

Preşedintele Cyril Ramaphosa a prezentat condoleanţe familiilor celor decedaţi şi a cerut o anchetă. "Investigaţiile privind cauza incidentului trebuie să aibă ca scop să aducă liniştea comunităţii şi să prevină repetarea unui astfel de dezastru", a declarat biroul lui Ramaphosa într-un comunicat.

Douăzeci şi şase de muncitori în construcţii care se aflau pe şantierul clădirii neterminate în momentul prăbuşirii acesteia au fost scoşi dintre dărâmături, în timp ce 49 sunt daţi dispăruţi, a anunţat într-un comunicat municipalitatea din George, un oraş de coastă situat la est de Cape Town. "Trei echipe de salvatori lucrează în prezent în trei zone diferite din incinta clădirii prăbuşite", a precizat aceasta.

O vedere din dronă a sitului a arătat salvatorii îndepărtând moloz în încercarea de a ajunge la cei care se află încă sub dărâmături.

"Ne concentrăm asupra zonelor unde am auzit efectiv oameni", a declarat Colin Deiner, şeful departamentului de gestionare a dezastrelor din provincia Western Cape.

Imaginile de pe camerele de supraveghere obţinute de Reuters au arătat un nor de praf în timp ce clădirea se prăbuşea, luni după-amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.