Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin cinci palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene în Fâşia Gaza: Alte 397 de persoane au fost rănite

fasia gaza

Cel puţin cinci palestinieni au fost împuşcaţi mortal în ciocniri cu soldaţi israelieni în Fâşia Gaza, unde au loc aproape săptămânal proteste împotriva blocadei impuse de Israel, au anunţat vineri surse oficiale locale citate de AFP şi dpa.

Între cei ucişi se numără un băiat de 14 ani, a precizat Ministerul Sănătăţii din Gaza. În plus, 397 de palestinieni au fost răniţi, între care 83 cu arme de foc, scrie agerpres.ro.

Potrivit armatei israeliene, peste 20.000 de palestinieni s-au adunat în mai multe zone la gardul de securitate dintre Fâşia Gaza şi Israel şi au aruncat sticle incendiare, explozibili şi pietre în direcţia soldaţilor. În replică, forţele aeriene israeliene au atacat o bază a Hamas, gruparea radicală care controlează Fâşia Gaza.

De la sfârşitul lui martie a.c., 191 de palestinieni au fost ucişi la graniţă de soldaţi israelieni, potrivit ministerului citat.

Controlată de mişcarea islamistă Hamas, Fâşia Gaza este din 30 martie teatrul unor proteste de-a lungul barierei de securitate pentru a cere ridicarea blocadei israeliene şi dreptul de revenire a palestinienilor care au fost expulzaţi sau au fugit de pe pământurile lor la crearea statului Israel, în 1948. Israelul susţine că protestele sunt de fapt o încercare a Hamas de a lansa atacuri la graniţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.