Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii au fost ucişi în Mali

https://africa.cgtn.com/
Jandarmi Mali

Cel puţin doi soldaţi din armata naţională şi doi din trupele ONU de menţinere a păcii au fost ucişi luni în atacuri separate, a anunţat misiunea Naţiunilor Unite în Mali, conform Reuters.

Militanţii au atacat dimineaţa devreme trupele maliene desfăşurate în regiunea Gao din nordul ţării, a comunicat armata, la trei zile după ce 27 de militari şi-au pierdut viaţa şi 32 au fost răniţi într-o ciocnire similară.

Forţele armate afirmă că îi urmăresc pe atacatori şi au ucis până acum nouă dintre ei.

După câteva ore, un convoi al "căştilor albastre" din MINUSMA - Misiunea Integrată Multidimensională a ONU de Stabilizare în Mali - s-a lovit de un dispozitiv exploziv improvizat la nord de oraşul Mopti din centrul republicii africane. Deflagraţia care a urmat a ucis doi militari şi a rănit alţi patru, potrivit Agerpres.ro.

Forţele guvernamentale maliene se luptă de un deceniu cu insurgenţii islamişti, care fac parte din diverse grupări legate de Al Qaeda sau de Statul Islamic şi şi-au extins controlul în ultimii ani, în ciuda prezenţei unor trupe franceze şi a circa 13.000 de militari din MINUSMA.

Misiunea ONU a pierdut în Mali peste 250 de oameni începând din 2013, fiind astfel cea mai periculoasă din cele peste zece misiuni ale Naţiunilor Unite din întreaga lume.

Franţa a anunţat luna trecută că îşi va încheia misiunea antiteroristă din Mali, după ce relaţiile cu militarii aflaţi la putere la Bamako s-au deteriorat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.