Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite după un concert în Guatemala

Guatemala

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, joi dimineaţă, în Guatemala, după o busculadă creată la sfârşitul unui concert organizat pentru sărbătorirea independenţei ţării, au anunţat salvatorii, informează AFP.

"Crucea Roşie din Guatemala şi pompierii voluntari au stabilizat peste 20 de răniţi, iar nouă au murit pe loc", într-o "busculadă" produsă în timpul unui "eveniment masiv" din localitatea Quetzaltenango, la aproximativ 200 kilometri vest de oraşul Ciudad de Guatemala, a indicat organizaţia pe Twitter.

Potrivit media locală, victimele au fost călcate în picioare în timp ce mii de persoane au încercat să părăsească zona, la finalul unui concert, potrivit Agerpres.

Accidentul s-a produs pe o esplanadă, în aer liber, în timpul "Xelafer", un eveniment tradiţional organizat la Quetzaltenango de Ziua Naţională.

Guatemala a reluat festivităţile în masă anul acesta pentru a sărbători independenţa ţării şi a restului Americii Centrale faţă de Spania, după doi ani în care astfel de evenimente au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.