Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin persoane și-au pierdut viața după ce uraganul Zeta a lovit sudul SUA

Rador
uraganul Zeta, indundații SUA

Cel puţin şase persoane au decedat după ce uraganul Zeta a lovit zonele de coastă din sudul Statelor Unite şi peste două milioane de locuitori au rămas joi fără energie electrică, potrivit relatărilor din media, informează DPA, citată de AGERPRES.

Zeta a atins miercuri noaptea zona de uscat, în statul Louisiana, cu intensitatea unui uragan de categoria a 2-a, însoţit de viteze ale vântului de până la 175 de kilometri la oră.

Conform Poweroutage.us, care monitorizează penele de curent de pe teritoriul ţării, peste două milioane de locuitori din Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord au rămas joi fără energie electrică.

Citește și: Alexandru Rafila, după explozia cazurilor de coronavirus: În maxim o lună s-ar putea dubla! Mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

Uraganul puternic a determinat guvernatorii statelor afectate să declare stare de urgenţă, iar preşedintele Donald Trump şi-a amânat un miting electoral programat joi în Carolina de Nord.

Locuitorii de pe coastele statului Louisana au fost cei mai afectaţi. Un bărbat a murit electrocutat în sudul statului, iar vântul puternic a rupt acoperişurile mai multor case, în timp ce trei diguri dintr-o singură zonă au fost distruse de nivelul în creştere al apelor.

Până joi seara, Zeta a scăzut din intensitate ajungând la nivel de ciclon tropical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.