Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin șase oameni au murit în timpul furtunii tropicale Noul care a lovit coasta centrală a Vietnamului

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Cel puţin şase persoane au murit şi peste 100 au fost rănite după ce furtuna tropicală Noul a lovit coasta centrală a Vietnamului, au declarat luni mass-media de stat, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Furtuna a atins uscatul în apropierea oraşelor turistice Hue şi Da Nang în cursul zilei de vineri. Patru persoane şi-au pierdut viaţa în provincia care găzduieşte oraşul Hue şi câte una în provinciile vecine, Ha Tinh şi Quang Binh.

Furtuna Noul şi-a pierdut din intensitate când a lovit coasta, însă a continuat să fie însoţită de viteze ale vântului de până la 90 de kilometri pe oră. Cel puţin 112 persoane au fost rănite în urma trecerii furtunii, care a provocat şi întreruperi pe scară largă ale curentului electric în provinciile din centrul ţării.

Intemperiile au doborât peste 10.000 de copaci, două dintre decesele semnalate fiind legate de prăbuşirea unor arbori.

Oraşul de coastă Da Nang, care începuse să se redeschidă după ce a suportat greul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 din această ţară, s-a confruntat la rândul său cu inundaţii puternice.

Furtunile tropicale afectează în mod regulat centrul Vietnamului în timpul sezonului furtunilor, care durează din iunie până în noiembrie în fiecare an.

În 2019, 133 de oameni au murit în această ţară din cauza intemperiilor, care au inclus furtuni, inundaţii şi alunecări de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.