Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin trei morţi în urma cutremurului care a zguduit Papua Noua Guinee

cgtn.com
seism cutremur

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea 7,0 produs într-o zonă izolată din nord-vestul statului Papua Noua Guinee, luni înainte de răsărit, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, potrivit AFP.

Zeci de locuinţe au fost distruse, iar echipele de salvare continuă să evalueze pagubele, a adăugat agenţia guvernamentală.

Epicentrul seismului, care s-a produs puţin după ora 04:00 luni (duminică 18:00 GMT), se află la 97 km de oraşul de coastă Wewak, la o adâncime de 62 km, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

"Lacul Chambri este în fierbere, iar cutremurul este încă în desfăşurare chiar acum", a declarat pe reţelele de socializare Johnson Wapunai, un oficial regional, la mai bine de cinci ore de la cutremurul iniţial, potrivit Agerpres.

El i-a alertat pe locuitorii regiunii cu privire la posibile căderi de copaci sau de obiecte şi i-a îndemnat să fie vigilenţi cu privire la posibile replici.

Vorbind la televiziunea naţională australiană, Colles Pinga, a cărui casă se află nu departe de epicentru, a declarat că trei locuinţe din satul său au fost distruse şi că mai multe persoane au fost rănite.

"Există alunecări de teren de-a lungul malurilor râului (...) este destul de înfricoşător", a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation.

Cutremurul a lovit o zonă situată la 100 km est de frontiera cu Indonezia, pe insula Noua Guinee.

La sfârşitul lunii februarie, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit regiunea New Britain din estul Papua Noua Guinee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.