Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele 12 motive pentru care Occidentul ar trebui să înarmeze Ucraina - Explicațiile unei activiste pentru drepturile femeilor

streetartutopia.com
ucraina

Mariya Berlinska, voluntară militară ucraineană și apărătoare a drepturilor femeilor, explică de ce este fezabilă și necesară înarmarea Ucrainei, de ce acest lucru ar trebui pus în aplicare cât mai repede posibil și care sunt nevoile majore, informează euromaidanpress.com.

De ce Occidentul ar trebui să acționeze ACUM!

1) Pentru că războiul trebuie oprit aici, în Ucraina, și nu trebuie să i se permită să se extindă în continuare.

Ucraina este cea mai mare țară din Europa, are acces la două mări (Marea Neagră și Marea Azov), operează cinci centrale nucleare și are un important sector al industriei grele.

Dacă lui Putin i se dă frâu liber în Ucraina, el va folosi cu siguranță toate resursele ca o trambulină pentru a se deplasa dincolo de granițele Ucrainei. Acest lucru amenință nu numai sistemul de securitate al Europei, ci și pe cel al întregii lumi libere, scrie Mariya Berlinska pe pagina sa da Facebook.

2) Pentru că războiul din 2022 este o reflectare a atitudinii iresponsabile adoptate de politicienii lumii în 2014.

Putin nu a fost aspru pedepsit pentru ocuparea Crimeei și invadarea Donbasului, ambele teritorii ale unei țări suverane - Ucraina. De fapt, în urmă cu opt ani, în 2014, lui Putin i s-a permis să schimbe ordinea mondială și nu există nicio îndoială că își va folosi manualul de teroare în alte țări până când va fi oprit.

3) Pentru că, din 2015, companiile de apărare finanțate de stat din Germania, Franța și Italia au ocolit sancțiunile și i-au vândut lui Putin arme în valoare de sute de milioane de dolari.

Astăzi, civilii din Ucraina sunt uciși cu aceleași arme. Execuții planificate au fost documentate la Bucha și în alte orașe.

Pentru că țările UE continuă să trimită miliarde de dolari Rusiei ca plată pentru importurile de petrol și gaze. Ulterior, acești bani europeni sunt folosiți pentru a finanța mașina de război a lui Putin.

4) Pentru că Ucraina este un partener și un aliat de încredere al Statelor Unite.

Forțele ucrainene de menținere a păcii s-au alăturat întotdeauna misiunilor de menținere a păcii la nivel mondial la cererea Statelor Unite.

Dar, la cererea Ucrainei, au fost furnizate doar arme tactice, deși Ucraina a început să ceară arme grele cu mult înainte de invazia propriu-zisă.

În multe țări, liderii politici credeau că Ucraina va cădea și se va preda în trei zile. Dar, rezistența Ucrainei a depășit toate așteptările și a surprins comunitatea internațională.

Ucraina încă așteaptă furnizarea de arme de care are atâta nevoie. Întârzierea costă mii de vieți de civili în fiecare zi. Lipsa de arme și echipamente împiedică armata ucraineană să protejeze populația pașnică a Ucrainei.

În afară de Putin, cine altcineva va fi responsabil pentru crimele și violurile?

5) Pentru că Ucraina a avut mult de suferit în războiul cu Germania nazistă.

Aproximativ zece milioane de ucraineni au murit în cel de-al Doilea Război Mondial. Ambii mei bunici și un străbunic au luptat împotriva lui Hitler. Străbunicul meu a murit în Polonia.

Astăzi, în timp ce Rusia creează o nouă formă de fascism totalitar (a se vedea lista lui Umberto Eco pentru identificarea fasciștilor), Germania trebuie să acționeze... Este obligația istorică și morală a Germaniei să se ridice și să ajute Ucraina.

6) Pentru că ucrainenii sunt pregătiți să lupte și să apere singuri lumea liberă.

Ucrainenii nu cer armatelor străine să lupte alături de ei. Bărbații și femeile ucrainene s-au înrolat în masă și voluntar în primele zile de război. Cei mai mulți încă așteaptă să intre în serviciul activ, deoarece nu există suficient loc pentru toată lumea în armată.

Tot ce ne trebuie pentru a ne exercita dreptul sacru la autoapărare sunt arme, mai mult fier și mai mult oțel!

7) Pentru că împărtășim valori comune și ne simțim și ne considerăm parte a lumii occidentale libere.

Avem dreptul de a trăi în conformitate cu statul de drept și cu drepturile fundamentale ale omului; democrația și transparența reprezintă viitorul nostru comun!

Trebuie să-i eliberăm pe toți compatrioții noștri care suferă în prezent de împușcături în masă, violuri și tortură. Altfel, tot ceea ce au spus liderii occidentali, toate valorile în care am crezut, se vor dovedi a fi o înșelătorie.

Cine va mai crede că viața umană are cea mai mare valoare, dacă nicio țară europeană nu este capabilă să protejeze mii de vieți nevinovate?

8) Pentru că nicio țară nenucleară nu ar putea face față singură Rusiei.

Bugetul de apărare al Ucrainei este de 6 miliarde de dolari, aproximativ egal cu bugetele militare ale Finlandei sau Suediei.

Federația Rusă finanțează achiziții militare în valoare de 160-190 de miliarde de dolari pe an (Kremlinul plătește pentru arme în ruble și nu dezvăluie cifrele reale) și are o industrie militară mai dezvoltată. Cred că orice țară supusă unui atac similar ar cere ajutorul întregii lumi civilizate.

9) Pentru că Rusia a cerut în mod oficial și deschis genocidul națiunii ucrainene.

Nici măcar nu trebuie să te naști ucrainean; este suficient să te identifici ca fiind ucrainean. În trecut, sute de persoane de alte naționalități - polonezi, belaruși, georgieni, americani, lituanieni, francezi, germani, greci etc. - au fost măcelăriți pentru că se considerau parte a unei comunități.

La începutul lunii aprilie, organele de propagandă rusești au anunțat că toți ucrainenii trebuie exterminați, adică - genocid țintit. Ucrainenii sunt noii evrei. Au trecut 90 de ani și totuși istoria se repetă.

10) Pentru că Ucraina a renunțat în mod voluntar la armele nucleare în schimbul unor garanții de securitate din partea Statelor Unite, Marii Britanii, Franței și Chinei.

Haideți să ne respectăm promisiunile și să ne comportăm ca niște oameni decenți.

11) Pentru că umanitatea nu se termină la granițele Uniunii Europene sau ale NATO.

Ucrainenii sunt exterminați pentru că au ales libertatea, pentru că simt că aparțin unei comunități internaționale de națiuni iubitoare de libertate.

12) Pentru că binele trebuie să învingă răul.

Pentru că nu poți și nu trebuie să-ți trădezi familia, oamenii pe care îi iubești și care te iubesc.

Pentru că, cu prețul a nenumărate vieți și al faptelor eroice ale oamenilor obișnuiți, Ucraina este deja victorioasă.

Pentru că suntem cu toții ființe umane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.