Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele 59 de unități școlare din Sectorul 4 au fost amenajate pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2 și îi așteaptă pe cei peste 40.000 de elevi

Primaria Sectorului 4
scoala

Multa așteptata dată, dar și atât de temută, a sosit. Mâine, elevii se întorc la școală. Cât de pregătiți sunt părinții și copiii pentru a se reîntoarce în clase? Cât de pregătite sunt școlile pentru a-i primi pe copii în condiții de sigurantă?

Sunt întrebări la care doar zilele următoare și evoluția îmbolnăvirilor de COVID-19 vot putea să dea răspunsurile corecte. Deocamdată Ministerul Educației încă se bâlbâie, Ministerul Sănătății dă recomandări, administrațiile locale iau măsuri concrete.

Primarii sunt conștienți că ei au toată responsabilitatea asigurării tuturor condițiilor sanitare și de igienă în grădinițe, școli și licee, dar și pentru sănătatea copiilor care trec pragurile unităților de învățământ, dar și pentru cadrele didactice și auxiliare.

În Sectorul 4 din Capitală în toate unitățile educaționale este fierbere mare. Se pun la punct ultimele retușuri, se fac ultimele aranjamente, astfel încât, mâine, 14 septembrie, toți copiii care vin la școală să aibă asigurate toate condițiile de protejare împotriva COVID-19.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Toate cele 59 de unități școlare din Sectorul 4 au fost dezinfectate și amenajate pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.

S-a adoptat un Regulament de conduită pe perioada pandemiei SARS-CoV-2 iar cadrele didactice au participat la cursuri de instruire.

"Vreau să facem tot ce e posibil, pentru a fi alături de părinți și de copii, pentru a reuși să limităm extinderea infecției. Efortul de combatere a acestui virus este unul comun și fac apel la conștiința părinților de a lucra alături de noi pentru o bună educare a copiilor. Mai mult, prin colaborarea pe care Sectorul 4 o are cu municipalitatea, am primit asigurarea ca fiecare școală va avea un cadru medical, care să asigure triajul copiilor. Însă, repet, fiecare dintre noi noi este obligatoriu să fie responsabil", a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Primăria Sectorului 4 a achiziționat kit-uri sanitare pentru fiecare clasă, compuse din măști de protecție, dezinfectanți, șervețele.

Au fost achiziționate peste 150.000 de măști de protecție, 200.000 de teste gratuite pentru elevii și cadrele didactice din școlile și liceele din Sectorul 4, 5.000 de tablete, care vor avea regimul cărților de la bibliotecă, pentru elevii care vor fi nevoiți să urmeze cursuri online.

Au fost reconfigurate sălile de clasă, în vederea respectării unei distanțe de siguranță între elevi, prin montarea separatoarelor din plexiglas pe pupitrele copiilor și crearea unor circuite separate pentru accesul acestora în școli și licee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.