Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele două entități alese de CEC Bank pentru insolvența Romaero

Radu Pop
www.romaero.com
Romaero

Primii creditori al Romaero care s-au înscris la tribunal pentru a le fi recunoscut statutul sunt două entități cu roluri-cheie la precedenta tentativă de restructurare a companiei aeronautice de stat, demarată în urmă cu circa 3 ani și jumătate. Este vorba de banca de stat CEC Bank și de firma de consultanță CIT Restructuring, parte a grupului Impetum al familiei Cionca, informează Adevarul.ro.

Potrivit cererii de intrare în insolvență obţinută de „Adevărul”, remisă la data de 28 decembrie 2023 către Tribunalului București în dosarul 39261/3/2023, CEC Bank cere instanței să desemneze în calitate de administrator judiciar consorțiul format din Infineza Restructuring SPRL și Prime Insolv Practice SPRL.

Firma de insolvență Prime Insolv Practice SPRL ar fi fost înființată în anul 2010 de către fostul parlamentar secretar de stat PSD Șerban Nicolae, conform pressone.ro, asociații acestei firme fiind Andreea Florentina Blejnar – fosta soție a lui Sorin Blejnar, fost șef al ANAF arestat într-un dosar de corupție, Ioana Toma și avocata Tatiana Manolache Onofrei.

Concret, în cererea remisă Tribunalului București, CEC Bank argumentează solicitarea de deschidere a procedurii insolvenței Romaero prn faptul că banca înregistrează față de Romaero „o creanță certă, lichidă și exigibilă în valoare totală de 80.054.991,04 lei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.