Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai bune idei pentru petrecerile în aer liber, din vara aceasta

stiripesurse.ro
party gradina mancare

În timpul verii, petrecerile în grădină sunt foarte populare. Această modalitate de a sărbători un eveniment în timpul verii este potrivit mai ales dacă locuiești la casă și ai o grădină impresionantă. De asemenea, este important să ai suficient spațiu verde, pentru că este mult mai plăcut să poți călca pe iarbă. Grădina poate arăta mult mai bine dacă este amenajată cu bun gust, dacă gazonul este tuns scurt, potrivit pentru a fi folosit drept spațiu pentru petrecere sau pentru joacă de către invitați – copii și adulți.

O petrecere în aer liber poate fi un succes dacă se ține cont de câteva lucruri:

content-image

Pentru ca planificarea petrecerii în grădină să fie bună, trebuie să fie realizată cu 2-3 săptămâni înainte. Se face lista cu invitați și cu produsele care trebuie cumpărate pentru petrecere: alimente, băuturi, decorațiuni, etc. Se ține cont de dorințele oaspeților, mai ales dacă sunt invitați și copiii acestora. Trebuie să te asiguri că aceștia nu se plictisesc la petrecerea ta.

Petrecerea în grădină poate fi cu tematică: latino, mexicană, orientală, indiană, etc. Indiferent de alegere este bine să te gândești și la amenajarea unui cort sau pavilion (simplu, fără pereți laterali) pentru a nu fi în situația de a anula petrecerea atunci când vine ploaia.

content-image

Decorul în grădină este foarte important, se poate obține cu ajutorul plantelor, ghirlandelor multicolore din hârtie, în formă de figurine și mai ales prin ornamente cu flori, vaze cu flori proaspete, ghivece cu plante înflorite, care vor atrage atenția invitaților. Toate acestea pot crea o stare de spirit festivă și de asemenea, o atmosferă veselă și distractivă a sărbătorii. Dacă decorul este rustic se pot folosi ustensile simple, tradiționale, mese și bănci din lemn.

Petrecerea în grădină poate fi o opțiune frumoasă pentru o petrecere de seară, mai romantică. În acest caz se pot decora copacii cu felinare, ghirlande sau instalații cu beculețe colorate, care pot crea o atmosferă confortabilă, relaxantă. Totul depinde de fantezia și creativitatea ta personală.

content-image

Meniul poate fi preparat în propria bucătărie sau poate fi realizat la grătarul amenajat în curtea casei. Dacă pregătești singur meniul pentru petrecerea în grădină, trebuie să cumperi alimentele necesare: carnea pentru friptură, cârnații, micii, peștele, gustările, legumele, salatele, fructele proaspete, etc. Nu trebuie uitat de procesul tehnologic dar și de modul cum se face servirea. Pentru aceasta trebuie să ai unul sau două seturi de farfurii, pahare, tacâmuri, în funcție de numărul de invitați.

Se poate apela și la o firmă de catering pentru a alege un meniu mai variat, care să impresioneze pe invitați. Astfel poți comanda pizza, produse fast-food, kebab, salate de fructe, rulouri și tot felul de gustări mai speciale.

content-image

Bineînțeles nu trebuie uitat de băuturile alcoolice și mai ales de băuturile răcoritoare (sucurile, limonada) care nu trebuie să lipsească vara de la petrecerea în grădină, când poate fi destul de cald. Cele mai populare băuturi sunt cocktail-urile, whisky cu gheață, berea și vinul. Oaspeții trebuie să aibă apă plată sau apă minerală care, la fel ca băuturile răcoritoare, trebuie să fie ținute undeva la rece, într-un frigider în casă.

O alternativă este și folosirea unor recipiente din metal, mari, umplute cu gheață pentru a ține la rece băuturile pentru petrecere. Se pot cumpăra pungi care au cuburi de gheață, sau chiar o mașină de făcut cuburi de gheață, care este utilă în zilele toride de vară. La picnic este recomandată lada frigorifică portabilă care este cu gheață sau cu refrigerat. În ea se pot folosi și pastile de răcire, ce pot avea dimensiuni diferite.

content-image

La astfel de petreceri sunt potrivite bicicletele multifuncționale cu deserturi spectaculoase cu dulciuri sau înghețate, de tip Candy Bike sau Ice Bike. Ce poate fi mai interesant decât o bicicletă de forma unui bar de înghețată. Nu trebuie să lipsească bomboanele, acadelele, jeleurile, topping-urile de ciocolată, înghețatele personalizate sau ornate cu fructe. Deserturile trebuie să fie cu adevărat spectaculoase și delicioase.

O astfel de bicicletă nu este doar o mașină de fabricat bani (sau un chioșc de înghețată), poate deveni și o mare oportunitate de a face surprize plăcute prietenilor la petrecerea ta. Are congelator, este foarte versatilă și personalizată. În plus, deja s-a dovedit științific faptul că înghețata (mai ales dacă este din ciocolată) face oamenii fericiți.

content-image

Pentru ca petrecerea să fie într-adevăr reușită trebuie închiriată și o cabină foto evenimente pentru a face poze amuzante cu invitații, care vor deveni amintiri deosebite, de neuitat. De asemenea, muzica nu trebuie să lipsească de la petrecerea în aer liber. Un astfel de eveniment trebuie să includă o muzică bună, care să creeze atmosfera potrivită. Muzica poate fi ascultată destul de tare, dar nu trebuie să fie dată la refuz pentru că în acest caz va deranja cu siguranță vecinii sau alte persoane din apropierea casei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.