Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai bune tratamente naturiste cu sulfină

click.ro
sulfina

Numită și floare de piatră, sulfina este o plantă cu proprietăți sedative, antiseptice, diuretice și emoliente. Hipertensiunea și durerile articulare sunt câteva dintre problemele de sănătate în cadrul cărora remediile cu sulfină și-au demonstrat eficacitatea, potrivit Click Sănătate.

Citeşte şi: Ce trebuie să mănânci cât mai DES pentru a avea artere sănătoase

Combate problemele oculare

Pentru o vedere mai bună, prepară un colir natural din 50 g de flori de sulfină și 1 litru de apă. Pune apa la fiert, iar când dă în clocot adaugă planta și mai las-o la fiert încă 3 minute. Acoperă ibricul și lasă remediul la infuzat încă 10 minute. Strecoară ceaiul, iar după ce se mai răcește, înmoaie 2 dischete demachiante în lichid și aplică-le pe ochi.

Benefică pentru hipertensivi

Având efecte vasodilatatoare, sulfina ajută la eliminarea surplusului de lichide din organism, îmbunătățește circulația sângelui, normalizând tensiunea arterială. Prepară o infuzie cu sulfină din 4-6 lingurițe de pulbere adăugate la un sfert de litru de apă. Las-o la macerat 8 ore, apoi filtreaz-o.

Din planta rămasă prepară o infuzie, lăsând-o la opărit într-un sfert de litru de apă. După aceea, las-o câteva minute la răcit, strecoar-o și combin-o cu maceratul obținut în prima etapă. Consumă zilnic infuzia combinată, în cure de 21 de zile, urmate de 2 săptămâni de pauză, după care reia tratamentul.

Tratează durerile articulare

Remediu folosit și de bunicii noștri, cataplasma cu sulfina este eficientă pentru tratarea problemelor reumatice. Planta are efecte antiinflamatoare și ajută la redarea mobilitații articulațiilor. Amestecă 5 linguri de pulbere de sulfină cu apă calduță până când se formează o pastă. O întinzi pe un tifon, după care o pui pe articulația afectată.

De ajutor în gingivite

Sulfina poate fi folosită și în problemele gingivale, având un efect antiinflamator și cicatrizant. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă la 1 cană cu apă și clătește gura de 3-4 ori pe zi. Remediul poate reduce sângerările specifice gingivitei.

Te scapă de anxietate

Pentru a diminua intensitatea stărilor de teamă care însoțesc anxietatea, urmează o cură cu infuzie combinată de sulfină (preparată la fel ca și în cazul remediului pentru hipertensiune).

Tratamentul durează între 4 și 6 săptămâni și poate fi reluat după 2 săptămani de pauză. Pentru rezultate mai bune, adaugă în infuzia combinată și câteva picături de tinctură de valeriană.

Citeşte şi: Plantele care au grijă de sănătatea plămânilor tăi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.