Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai căutate informaţii de business din România au fost rapoartele de credit (analiză)

credite

Topul celor mai căutate produse actualizate de business din România este condus de rapoartele de credit, care conţin atât date, cât şi interpretarea acestora, cu 45% din preferinţele clienţilor serviciilor de 'business information', fiind urmate de incidentele de plată, cu 29%, şi înregistrările în BPI, cu 17%, relevă datele unei analize KeysFin, arată Agerpres.

Conform sursei citate, doar 30% dintre antreprenorii locali apelează la soluţii de tip "business information", pentru a afla informaţii actualizate despre partenerii lor de afaceri, iar, dintre aceştia, cei mai mulţi o fac pentru a accesa rapoartele de credit, incidentele de plată şi înregistrările în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Luând în considerare preferinţele clienţilor, KeysFin a anunţat recent actualizarea aplicaţiei proprii KeysFinder, prin intermediul căruia utilizatorii vor primi alerte în timp real pentru companiile selectate şi vor avea la îndemână informaţii cheie despre incidentele de plată, datoriile către stat sau alte probleme financiare sau legale ale partenerilor lor de afaceri.

"Utilizatorii care apelează la soluţii de 'business information' primesc, pe mail, actualizări în timp real ale situaţiei partenerilor de afaceri, însă, cu toate acestea, au nevoie şi de libertatea oferită de o aplicaţie de mobile care să le permită să caute instant orice informaţii îşi doresc despre noi clienţi sau furnizori. Aşa s-a născut KeysFinder, acum un an, iar popularitatea acestei aplicaţii în rândul clienţilor noştri ne-a determinat să adăugăm funcţionalităţi noi. Obiectivul nostru este să ajungem la cât mai mulţi antreprenori sau angajaţi în poziţii cheie şi să le oferim uşurinţa în utilizare, la pachet cu siguranţa că vor face alegeri informate pentru business-urile pe care le conduc", a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin.

Topul industriilor care apelează la soluţii de business information este condus, fără mari surprize, de domeniile banking şi financiar, în general, două industrii cheie a căror activitate este condiţionată de primirea unor informaţii corecte şi actuale despre cei care contractează credite, poliţe de asigurare sau diverse servicii si produse.

Compania precizează că, în mod surprinzător, topul este completat de domeniile construcţii, agricultură, comerţ, industria prelucrătoare şi transporturi & depozitare, legătura dintre acestea fiind faptul că sunt o parte din sectoarele economice cu cele mai mari termene de plată şi au nevoie să se asigure că, în perioada anterioară încasării, premisele de la care au pornit în derularea unui contract comercial nu s-au schimbat.

La polul opus, domeniile care nu apelează în mod predilect la astfel de soluţii sunt cultura şi divertismentul, HoReCa, sănătatea şi asistenţa socială, precum şi învăţământul, explicaţia specialiştilor KeysFin având legătură cu termenele de plată scurte aplicate în mod tradiţional în aceste sectoare.

Aplicaţia KeysFinder oferă accesul rapid la informaţii cheie precum o serie de indicatori de solvabilitate, lichiditate, profitabilitate sau detalii despre proceduri de insolvenţă şi dosare în justiţie, care vin în completarea datelor cu caracter general despre entităţile economice din România.

În plus, noua variantă a acesteia are un modul de monitorizare foarte prietenos, care oferă o experienţă de utilizare intuitivă şi fluidă. Utilizatorii pot seta alerte pentru a identifica dosarele şi procedurile de insolvenţă în timp util, pentru a primi notificări referitoare la incidentele de plată, datoriile către ANAF sau modificările de status plătitor/neplătitor TVA, TVA la încasare, precum şi pentru a afla despre procesele comerciale ale partenerilor lor de business.

Aplicaţia poate fi descărcată pe dispozitivele mobile care rulează pe platformele IOS şi Android şi îi ajută pe antreprenorii şi angajaţii din departamentele financiare şi juridice să verifice în timp real clienţii, furnizorii sau competitorii, identificând astfel din timp eventualele probleme, care pot apărea în derularea unui contract comercial.

KeysFinder pune la dispoziţie informaţii din surse multiple, centralizând date despre companiile locale disponibile în sursele de date publice. Mai mult, datele centralizate sunt uşor de parcurs şi asimilat, interpretarea acestora şi modul de afişare fiind un rezultat al experienţei vaste a echipei de analişti KeysFin, care a pregătit până acum mii de studii pentru companiile din România.

Cea mai mare parte a informaţiilor oferite sunt gratuite pentru cei care îşi creează un cont în aplicaţie, iar informaţiile complexe, furnizate contra cost sunt semnalizate prin butonul "Cumpără", creditele necesare fiind precizate în dreptul butonului - între 1 şi 50 de credite pentru fiecare acţiune contra cost.

Conform sursei citate, România nu are avantajul de a fi o ţară cu o cultură antreprenorială îndelungată, iar antreprenorii nu ştiu de cele mai multe ori unde să caute răspunsuri şi analize sau statistici financiare pentru industria din care fac parte. Potrivit analizei KeysFin, aceştia iau în considerare datele disponibile online, fără o analiză amănunţită, limitându-se de cele mai multe ori la o simplă căutare pe Google şi la informaţii de bază, fără a cunoaşte interpretarea lor. Astfel, peste 70% din antreprenorii locali îşi verifică partenerii de business la 6 luni sau chiar mai rar de atât, iar, atunci când o fac, cei mai mulţi nu cunosc care sunt informaţiile cheie prin care pot identifica din timp potenţialele probleme.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

KeysFin oferă servicii de informaţii de afaceri despre firmele din România şi din străinătate prin intermediul unor instrumente dedicate. Cu un portofoliu de peste 700 de clienţi, KeysFin este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.