Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai importante cluburi braziliene de fotbal au anunţat că intenţionează să înfiinţeze o ligă independentă

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Cele mai importante cluburi braziliene de fotbal au anunţat că intenţionează să înfiinţeze o ligă independentă, având susţinerea a 19 din cele 20 de grupări din prima ligă Serie A, care le-ar permite să aibă o implicare mai mare în luarea deciziilor, transmite Reuters, citat de agerpres.

Spre deosebire de ţări ca Anglia, Germania sau Spania, unde ligile sunt conduse de structuri independente de federaţiile naţionale, ligile profesioniste şi echipele naţionale din Brazilia sunt controlate de Confederaţia braziliană de fotbal (CBF).

''Sunt multe de spus şi noi am început acum acest demers. Pentru un calendar nou, investiţii şi venituri. Pentru democraţie, cu echilibru, unitate şi muncă. Fără conflicte sau resentimente'', a scris preşedintele clubului Bahia, Guilherme Bellintani, pe Twitter.

19 cluburi din Serie A au transmis o scrisoare către CBF în care îşi exprimă ''decizia imediată de a crea o ligă de fotbal în Brazilia care să fie fondată cât mai rapid posibil''. Decizia se datorează mai multor întâmplări care s-au adunat în timpul anilor şi care dezvăluie o distanţare absolută între cluburi şi CBF.

Brazilia, puternic afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 488.000 de decese, a acceptat să organizeze Copa America 2021, după ce organizatoarele iniţiale, Argentina şi Columbia, s-au retras.

La câteva zile după ce Brazilia a decis să găzduiască competiţia sud-americană, preşedintele CBF, Rogerio Caboclo, a fost suspendat pe timpul investigaţiei lui pentru hărţuirea sexuală a unei angajate.

În America de Sud, Argentina, Mexic şi Columbia au de asemenea ligi conduse de foruri independente de federaţiile naţionale.

CBF nu a comentat deocamdată scrisoarea cu doleanţele cluburilor, care a fost publicată de Bellintani şi confirmată şi de alte cluburi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.