Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai puternice țări de pe glob au decis să țină Rusia în lesă

iucn.org
g7

Miniștrii de externe ai G7 au convenit să continue sprijinul pentru Ucraina și să mențină sancțiunile împotriva Rusiei, precum și să coopereze pentru înăsprirea controlului asupra respectării măsurilor restrictive, informează TASS, relatează Rador.

Declarația a fost făcută la o sesiune dedicată situației din Ucraina, în cadrul întâlnirii miniștrilor de externe ai G7, care are loc la Karuizawa, în prefectura Nagano.

"G7 a confirmat că va menține sancțiuni dure împotriva Rusiei, precum și că va continua să ofere un sprijin puternic Ucrainei", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Vizați sunt și cei care dau arme Rusiei

Mai mult decât atât, ei "au convenit să consolideze colaborarea în ceea ce privește combaterea evitării sancțiunilor și contracararea furnizării de arme Rusiei de către terțe țări." Ministrul japonez de Externe, Yoshimasa Hayashi, care prezidează ședința, a remarcat importanța "consolidării colaborării cu țările, inclusiv ale Sudului Global."

Miniștrii de Externe ai G7 au condamant hotărârea Rusiei de a amplasa pe teritoriul Republicii Belarus arme nucleare tactice. În acest sens Hayashi a opinat că această hotărâre "duce la escaladarea pe mai departe a situației"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.