Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele mai valoroase elemente din colecția de fotografie ale Academiei Române sunt expuse la Biblioteca Academiei Române

„Tehnici fotografice. Unicate și rarități din colecția Bibliotecii Academiei Române” se numește expoziția care s-a deschis în sala „Theodor Pallady” din Calea Victoriei 125.

Expoziția oferă posibilitatea vizitatorilor să vadă cele mai valoroase elemente de ale colecției de fotografie a Bibliotecii Academiei Române.

Scopul expoziției este să prezinte vizitatorilor imagini unicat și fotografii originale din istoria fotografiei românești și universale, se arată într-un comunicat al Academiei Române.

Pot fi admirate fotografii istorice și unicate începând cu prima fotografie atestată în Principatele Române la 1848, a lui Carol Popp de Szathmári, și continuând cu primele fotografii de război din lume realizate de acelaşi fotograf, cele şapte calotipii-portret ale lui Dimitrie Sturdza Scheianu, din 1852, imagini inedite ale Războiului de Independenţă de Franz Duschek și altele.

Expoziția este până pe 16 septembrie 2022 și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00 și 14:00. Intrarea este liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.