Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cele trei condimente care prelungesc viața: le consumi?

exquis.ro
condimente

Utilizarea anumitor condimente poate reduce riscul de cancer, diabet și alte boli, prelungind astfel viața, potrivit publicației Express. Autorul articolului Jessica Nibbs enumeră trei suplimente naturale care au proprietăți benefice și ajută la protejarea organismului de boli grave.

Primul pe listă este curcumina, care poate ajuta la reducerea riscului de cancer și boli legate de vârstă. „Curcumina poate prelungi viața prin inhibarea peroxidării lipidelor și, de asemenea, crește activitatea antioxidantă”, se spune în articol. Într-un studiu, pacienții care au consumat patru grame de plantă pe lună au observat o reducere cu 40% a afectarii colonului care ar putea duce la cancer.

Următorul pe listă este scorțișoara. Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge în diabetul de tip 2 și la reducerea inflamației. „Un studiu a arătat că extractul de scorțișoară poate reduce proliferarea celulelor canceroase și poate provoca moartea acestora”, se precizează în articol. Uleiul esențial de scorțișoară este eficient și împotriva tumorilor.

Un alt condiment util este salvia. Ajută la îmbunătățirea funcției creierului și a memoriei, ceea ce este deosebit de important în boala Alzheimer. Salvia este utilă și pentru prevenirea bolilor de inimă, se arată în publicație.

VEZI ȘI: Doctor renumit, despre imunitate: 'Nu mai mâncaţi prostiile care se vând în supermarketuri. Dacă avem credinţă în inimă, înseamnă imunitate absolută' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.