Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra Neta Șaptebani se declară traumatizată pentru că a fost schimbată din funcție cu 10 zile înainte

Politia de Frontiera
vama moravita

Înșurubarea pe anumite funcții, iar demiterea ulterioară este ”traumatizantă” pentru anumite persoane. Este și cazul celebrei Neta Șaptebani, schimbată de la Biroul Vamal Moravița cu doar 10 zile înainte să-i expire mandatul, iar acum a dat în judecată două instituții susținând că demiterea sa a fost ”traumatizantă”.

În martie 2020, Neta Şaptebani a fost numită, pentru o perioadă de şase luni, şef al Biroului Vamal Moraviţa, având un salariu brut de peste 12.000 de lei.

În 1 septembrie 2020, cu 10 zile înainte de împlinirea termenului pentru care a fost delegată pe funcţia de conducere, Neta Şaptebani a fost destituită. A contestat ordinul de schimbare din funcţie pe cale administrativă, dar cum demersul său a rămas fără succes, a dat în judecată Direcţia Generală a Vămilor şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara, informează Adevărul.

În proces, Neta Şaptebani a cerut repunerea în funcţie, dar şi daune morale de peste 25.000 de lei. Şaptebani a arătat în instanţă că actele prin care a fost schimbată din funcţie „nu cuprind o motivare efectivă”, iar „referirile generice şi confuze la «unele nereguli» sunt lipsite de orice temei real”.

În procesul prin care a cerut reîncadrarea pe funcţie, Neta Şaptebani a cerut şi daune morale de peste 25.000 de lei, susţinând că a fost pusă într-o postură „traumatizantă”, întreaga sa familie fiind marcată de revocarea sa din funcţie. Neta Şaptebani a arătat că „s-a creat astfel suspiciunea pentru familia sa şi pentru apropiaţii săi că ar fi greşit cu ceva în exercitare atribuţiilor sale de serviciu”. „Situaţia a luat o asemenea amploare încât inclusiv colegii de scoală ai fetiţei sale de 11 ani au început să o jignească şi să vorbească urât de mama ei, fapt traumatizant atât pentru ea cât şi pentru reclamantă. Reclamanta a fost pusă în postura de a se justifica, de a încerca să spulbere îngrijorarea fetiţei sale, însă din culpa pârâtei - care nu şi-a motivat actul - nu a deţinut nicio dovada a integrităţii sale morale”, a arătat Neta Şaptebani în cererea de chemare în judecată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.