Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra statuie Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, restaurată cu ocazia celei de-a 90-a aniversări

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Celebra statuie art déco Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro va fi supusă unei ample restaurări înaintea celei de-a 90-a aniversări, relatează rtbf.be, potrivit News.ro.

Arhitecta Cristina Ventura este care conduce şantierul deschis deja. Statuia, inaugurată în 1931, a devenit în scurt timp una dintre emblemele oraşului brazilian.

„Structura exterioară expusă elementelor a suferit o uzură din cauza soarelui, ploii, fulgerelor şi a variaţiilor de temperatură”, a explicat Ventura.

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

Situată la 710 metri faţă de nivelul mării, pe colina Corcovado, statuia din beton are o înălţime de 38 de metri. În mod obişnuit, ea era vizitată de peste 2 milioane de oameni anual. Anult recut, accesul aici a fost restricţionat mai multe săptămâni, în contextul crizei sanitare.

Pe 12 octombrie, va împlini 90 de ani.

Restaurarea a prevăzut o analiză aprofundată a stadiului învelişului compus din mii de pietre triunghiulare tăiate de mână, a armăturii sale din fier şi a structurii.

Statuia a fost declarată, în 1973, monument istoric, iar în 2007 a fost clasată între cele şapte minuni ale lumii moderne.

Programul de restaurare, care se va întinde pe următoarele luni, are ca scop stabilirea unui plan preventiv de mentenanţă pentru a evita pe viitor deteriorarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.