Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebra universitate Yale schimbă numele unui colegiu din cauza unui personaj CONTROVERSAT

www.thefire.org
Yale

Universitatea Yale schimbă numele unuia dintre colegiile sale, care omagia un susţinător al supremaţiei albe şi al sclaviei, cu cel al unei informaticiene - după ani de proteste ce vizau schimbarea denumirii instituţiei, informează DPA.

Potrivit anunţului făcut de universitate sâmbătă, Calhoun College îşi va schimba numele în Grace Hopper College, în onoarea matematicienei revoluţionare Grace Hopper (1906-1992), care a studiat la Yale în anii '30 şi a lucrat ulterior în marina americană.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

John Calhoun a fost un vicepreşedinte american (1825-1832), originar din South Carolina, care a militat pentru supremaţia albă, subliniind că sclavia reprezintă un "lucru pozitiv".

Decizia de a numi unul dintre cele 12 colegii de la Yale în onoarea sa în 1931 şi de a-l decora cu reprezentări care celebrau viaţa pe plantaţie a fost controversată încă de la început, declanşând demonstraţii ale studenţilor de culoare.

Citește și: Fuma canabis, a renunțat la facultate și zicea că e Iisus Hristos: S-a aruncat de pe un coș de fum și a murit

Preşedintele Yale, Peter Salovey, a declarat că schimbarea numelui nu a fost o decizie uşoară, însă faptul că acest lider american "a susţinut cu pasiune că sclavia este un 'lucru pozitiv' intră în conflict cu misiunea şi valorile promovate de Yale", anunță Agerpres.

Acest anunţ se distanţează total de poziţia susţinută de Salovery cu un an în urmă, atunci când declarase că numele colegiului va fi menţinut în pofida unei intensificări a protestelor, pe fondul unor demonstraţii ce au urmat uciderii a nouă credincioşi de culoare la o biserică din Charleston.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.