Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Celebrul chitarist de jazz Al Di Meola aduce 'simfonia lumii' la București

deBanat
al di meola

Celebrul chitarist de jazz de origine americană Al Di Meola, cu o carieră muzicală de peste patru decenii, va susţine un concert în capitala ţării noastre sâmbătă, 20 mai, la Sala Palatului în cadrul turneului internaţional "World Sinfonia - Music of Di Meola, Piazzolla, Lennon-Mc Cartney". 

Alături de compozitorul şi chitaristul Al Di Meola, începând de la ora 20.00 vor mai urca pe scenă şi alţi doi instrumentişti renumiţi, chitaristul Peo Alfonsi şi bateristul Peter Kaszas. 

Cei trei muzicieni vor încânta publicul român cu melanjul jazz & fusion & latino caracteristic compoziţiilor lui Al Di Meola, dar şi cu secvenţe celebre marca Astor Piazzolla & The Beatles.

Bomba cu ceas din BOR: IPS Teodosie, primul prelat de rang înalt care ar putea fi ARESTAT


Al Di Meola, născut la 22 iulie 1954 în New Jersey sub numele Al Laurence Dimeola, este un artist care a adus în lumea muzicii un stil original, tehnic şi totuşi elegant, introspectiv şi inovator. El a lansat până în prezent peste 20 de albume de studio, dar şi numeroase produse live şi discuri realizate alături de alţi artişti. 

Printre cele mai cunoscute compoziţii ale sale se numără "Meditarranean Sundance", "Libertango", "Race With The Devil In Spanish Highway", "Land Of The Midnigh Sun" şi "Elegant Gypsy Suit", fanii din România ai muzicianului sperând ca unele dintre acestea să poată fi ascultate live şi la Bucureşti.

Vești PROASTE din partea meteorologilor: Cum va fi vremea în weekend, în toată țara

De-a lungul carierei sale prodigioase, muzicianul care a cântat în studenţie cu formaţia Chick Corea la celebrul Berklee Colege of Music, a colaborat cu nume mari precum Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Phil Collins, Herbie Hancock, Les Paul, Steve Vai sau Frank Zappa. 

Primul album lansat de Meola a fost "Land of the Midnight Sun", în 1976, iar cel mai recent este intitulat "Elysium" şi a apărut în 2015, după apreciatul "All Your Life (A Tribute to the Beatles)", scos în 2013. 

Artistul a câştigat de patru ori titlul celui mai bun chitarist de jazz la Guitar Player Magazine's Reader Poll, iar în 2015 a primit distincţia Miles Davis Award acordată în cadrul Montreaux Jazz Festival, care recunoaşte întreaga activitate a unui artist de jazz celebru la nivel internaţional. 

Turneul "Al Di Meola World Sinfonia - Music of Di Meola, Piazzolla, Lennon-Mc Cartney" a debutat la începutul lunii mai în Germania, iar concertul de la Bucureşti va avea loc după cel din Helsinki, la 16 mai, şi va fi urmat de un spectacol susţinut în Italia. 

Al Di Meola se va întoarce curând pe două scene din România, în Timişoara, la 11 iunie, şi la Cluj Napoca, unde va cânta la 13 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.